Tuin Salland 

De plek

Dit biologische tuinbouwbedrijf ligt achter de voormalige buurtschap Berkum, gelegen aan de Vecht ten oosten van de stad. Je fietst over het sluisje en het spoor om bij de tuin te komen. Vroeger ging al het handelsverkeer vanuit Duitsland en het noorden over de rivier De Vecht, die op een steenworpafstand langs de boerderij kronkelt. In dit typisch Nederlandse vlakland vol rust en weidsheid liggen de tuin en de aardebedekte boerderijwoning van Tuin Salland . Door het bijzondere ontwerp wordt de boerderij geheel opgenomen in de omgeving.

Maaike Baack

Tuinder

“Op vier hectare grond teel ik de meest uiteenlopende soorten groenten. Ze worden allen in Zwolle geconsumeerd. Dat maakt de groenten extra milieuvriendelijk, vers, voordelig en vertrouwd. Heel wat anders dan de anonieme groenten uit de supermarkt! 

De meeste groenten die mijn medewerkers en ik oogsten zijn voor de groenteabonnementen die we door de hele stad distribueren. Ook liggen onze groenten bij natuurvoedingswinkel Gooody Fooods.” 

 

 

“Op het erf staat mijn groentekraam, waar je tot zonsondergang de groenten zo van het land in de hand kunt krijgen.  Hoe vers wil je het hebben? Biologisch vind ik vanzelfsprekend, het lokaal verkopen is daarbij heel belangrijk. Kijk voor de dagen dat de kraam geopend is, even op de website van Tuin Salland.’’

Tuin Salland
Maatgravenweg 20
Groentekraam op het erf :
vrijdagmiddag 13.00 – zonsondergang
Zaterdag 9.00 – zonsondergang.
www.tuinsalland.nl

Pin It on Pinterest

Share This