Recepten

Kiemsandwich

Kiemsandwich volkoren

Kiemgroenten zijn de jonge kiemen en scheuten van zaadjes, erwten en bonen. Kiemen zijn lekker en …

  • 1 Personen
  • ± 10 minuten
Hamburger

Kleed je eigen hamburger aan!

Een hamburger kan als volledige maaltijd worden gegeten. Gemaakt van goed gekruid kwaliteitsvlees of …

  • 1 Personen
  • ± 20 minuten
Knolselder als blikvanger

Knolselder als blikvanger

Knolselder is een zeer aromatische groente. Behalve als fantastische basis voor een crèmesoep, kun …

  • 4 Personen
  • ± 45 minuten

Knolselderij Maaltijdsoep

Deze knolselderijsoep hoort echt bij een gure, herfstige dag. Vul hem lekker met ingrediënten die je …

  • 4 Personen
  • ± 40 minuten
Koolrabi-crèmesoep

Koolrabi-crèmesoep

Smaakvolle, romige soep van multi-inzetbare groente de koolrabi. Lekker als rauwe snack, maar ook …

  • 2 Personen
  • ± 30 minuten
Krootjes met spek of tempeh

Krootjes met spek of tempeh

Oud-Hollands recept van verse krootjes van het land met een lekker uitgebakken speklapje van de …

  • ± 120 minuten
Libanese wortelsalade

Libanese wortelsalade

De Libanese keuken heeft vele verrassingen. Deze salade is er één van. Het is een allemansvriend. …

  • 4 Personen
  • ± 20 minuten
Maak je eigen kaas

Maak je eigen kaas (paneer)

Maak supersimpel je eigen jonge kaas met verse melk en een citroen. De melk haal je dagelijkse vers …

  • 1 Personen
  • ± 30 minuten
Moussaka

Moussaka

Een klassieke Griekse schotel met laagjes van aubergine en aardappel, afgewisseld met een gehaktsaus …

  • ± 90 minuten
Oosters prei-gehakttaartje

Oosters prei-gehakttaartje

Prei was de favoriete groente van de Romeinse keizer Nero, die het in soep of in olie consumeerde. …

  • 4 Personen
  • ± 60 minuten
Pasta met snijbiet

Pasta met snijbiet

De snijbiet is een bladgewas waarvan de bladeren en/of de bladstelen als groente worden gegeten. Het …

  • 4 Personen
  • ± 45 minuten
Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

Heerlijk bij groenten. Deze ivoorkleurige, zoetige ‘witte peen’ kun je roosteren in de oven, …

  • 2 Personen
  • ± 30 minuten