Spruitjes met ketjap

Spruitjes met ketjap

Een overheerlijk oosters gerecht met oer-Hollandse spruitjes. Zelfs de notoire spruitjeshater kan hier warm van worden. De mild-bittere smaak van de spruitjes doet het goed met het zoete van de ketjap en het pittige van de spekjes of tempeh. Ook voor vegetariërs een...

Lees meer
Gratin met chorizo en zoete aardappel

Gratin met chorizo en zoete aardappel

Chorizo is een Spaanse, rode, kruidige worst. Naast vlees is het hoofdbestanddeel van chorizo de zogenaamde pimento choricero: een (al dan niet pittig) poeder gemaakt van paprika. Het geeft de typische chorizosmaak en kleur, en is ook belangrijk voor de houdbaarheid....

Lees meer
Yaconsalade

Yaconsalade

Heerlijke salade met Yaconwortel, ook wel de appelwortel genoemd. De smaak is fris en sappig en houdt het midden tussen appel en meloen. Van de gedroogde bladeren wordt zeer gezonde thee gemaakt.
Lees meer
Libanese wortelsalade

Libanese wortelsalade

De Libanese keuken heeft vele verrassingen. Deze salade is er één van. Het is een allemansvriend. Kinderen, volwassenen, iedereen vindt hem lekker. De smaak is gemakkelijk naar believen te manipuleren door te variëren met de hoeveelheid ingrediënten van de dressing....

Lees meer
Hartige cake met raapstelen

Hartige cake met raapstelen

Raapstelen worden in de volksmond ook wel ‘kelen’ genoemd. De groente zit boordevol ijzer en vitamine A, B en C, maar ook nitraat. Warm daarom eenmaal gekookte raapstelen niet meer op. Bewaar de groente maximaal 2 dagen in de groentelade van de koelkast. Was ze...

Lees meer
Indiase versie van bindsla

Indiase versie van bindsla

Raapstelen worden in de volksmond ook wel ‘kelen’ genoemd. De groente zit boordevol ijzer en vitamine A, B en C, maar ook nitraat. Warm daarom eenmaal gekookte raapstelen niet meer op. Bewaar de groente maximaal 2 dagen in de groentelade van de koelkast. Was ze...

Lees meer
Snijbonen grootmoeders stijl met (vega)spek en ui

Snijbonen grootmoeders stijl met (vega)spek en ui

De Hollandse keuken heeft een aantal traditionele, niet te versmaden recepten in huis. Eén daarvan is hachee met rode kool. De pittige smaak van het vlees combineert heerlijk met het zoete van de rode kool met appel. Het kost vooral even wat stooftijd, maar binnen...

Lees meer
Pittige andijviestamppot met kruiden

Pittige andijviestamppot met kruiden

In het noorden van Nederland zegt men 'biet' of 'rode biet', terwijl de westerling spreekt over 'kroot'. Dat is afgeleid van het Engelse woord carrot, dat ‘wortel’ of 'peen' betekent. In het Latijn was dat carota en het was de algemene naam voor alle eetbare wortelen....

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This