Witlof anders

Een creatieve variatie op de standaard witlofschotel met ham en kaas uit de oven. Het bitter van de witlof doet het goed met de zachte smaak van de knolselder en de pittigheid van de hazelnoten, peterselie én de rauwe ham. Doordat de rauwe ham even gebakken is, krijgt...

Lees meer

Pastinaakpuree

Heerlijk bij groenten. Deze ivoorkleurige, zoetige ‘witte peen’ kun je roosteren in de oven, gebruiken in de soep, of je kunt er een heerlijke puree van maken die als bijgerecht wordt geserveerd bij een groente naar keuze. Je kunt de puree ook maken met een mengsel...

Lees meer

Coleslaw met rozijntjes

Wittekool is ontzettend gezond. Het heeft een hoog vitamine C-gehalte en bevat thiocyanaat. Dit stofje heeft een antibiotische werking en is daarmee goed voor mensen met ontstekingen en pijntjes. In tegenstelling tot veel andere groenten bevat wittekool geen nitraat....

Lees meer

Moussaka

Een klassieke Griekse schotel met laagjes van aubergine en aardappel, afgewisseld met een gehaktsaus en overgoten met een béchamelsaus. Heerlijk om een dagje eerder te maken. Dan komen de smaken pas echt tot hun recht. Het recept is de moeite waard om te maken, maar...

Lees meer

Krootjes met spek of tempeh

Oud-Hollands recept van verse krootjes van het land met een lekker uitgebakken speklapje van de varkens van Overesch of een plakje gemarineerde goudbruine tempeh voor de vegetariërs. Krootjes zijn heerlijk met vastkokende aardappeltjes en wat zeezout en lekkere...

Lees meer

Knolselder als blikvanger

Knolselder is een zeer aromatische groente. Behalve als fantastische basis voor een crèmesoep, kun je hem ook als vervanger voor aardappelen door een stamppot mengen, In dit gerecht zetten we hem centraal. We presenteren de knolselder als 'vlees'. Het zijn de kruiden...

Lees meer

Aardpeer

Aardperen zijn tof. Je kunt ze zowel rauw als gestoofd eten. Rauw: aardperen boenen, wassen en grof raspen. Besprenkelen met citroensap en mengen met stukjes appel en walnoot. Peper en zout naar smaak toevoegen. Of mengen met een dressing van mayo en yoghurt....

Lees meer

Salade van gele biet, quinoa en schapenkaas

Een heerlijke, lauwwarme salade, gemaakt met gele biet en quinoa. Quinoa breng je het beste op smaak door kruiden toe te voegen als de quinoa nog ongekookt is. Dan trekt tijdens het wellen de smaak van de kruiden erin. Deze salade is overheerlijk met in roomboter...

Lees meer

Stamppot van pastinaak

Pastinaak is zo'n wortelgroente die je heel goed kunt gebruiken als vervanger voor aardappelen. Heerlijk als crèmesoep en in plakjes met rozemarijn uit de oven ook niet te versmaden. Deze stamppot is een heerlijke vuller voor de koudere dagen. Je kunt hem variëren met...

Lees meer

Gember-wortelsoep

Een heerlijke combinatie van zoete wortel met sinaasappel en gember. Er zitten allerlei gezonde stofjes in deze soep en naar men zegt is gember goed voor de spijsvertering. Een heerlijk najaarssoepje of lentesoepje. Ook met (deels) pompoen erg lekker.  Ingrediënten •...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This