Krootjes met spek of tempeh

Oud-Hollands recept van verse krootjes van het land met een lekker uitgebakken speklapje van de varkens van Overesch of een plakje gemarineerde goudbruine tempeh voor de vegetariërs. Krootjes zijn heerlijk met vastkokende aardappeltjes en wat zeezout en lekkere...

Lees meer

Knolselder als blikvanger

Knolselder is een zeer aromatische groente. Behalve als fantastische basis voor een crèmesoep, kun je hem ook als vervanger voor aardappelen door een stamppot mengen, In dit gerecht zetten we hem centraal. We presenteren de knolselder als 'vlees'. Het zijn de kruiden...

Lees meer

Aardpeer

Aardperen zijn tof. Je kunt ze zowel rauw als gestoofd eten. Rauw: aardperen boenen, wassen en grof raspen. Besprenkelen met citroensap en mengen met stukjes appel en walnoot. Peper en zout naar smaak toevoegen. Of mengen met een dressing van mayo en yoghurt....

Lees meer

Salade van gele biet, quinoa en schapenkaas

Een heerlijke, lauwwarme salade, gemaakt met gele biet en quinoa. Quinoa breng je het beste op smaak door kruiden toe te voegen als de quinoa nog ongekookt is. Dan trekt tijdens het wellen de smaak van de kruiden erin. Deze salade is overheerlijk met in roomboter...

Lees meer

Stamppot van pastinaak

Pastinaak is zo'n wortelgroente die je heel goed kunt gebruiken als vervanger voor aardappelen. Heerlijk als crèmesoep en in plakjes met rozemarijn uit de oven ook niet te versmaden. Deze stamppot is een heerlijke vuller voor de koudere dagen. Je kunt hem variëren met...

Lees meer

Gember-wortelsoep

Een heerlijke combinatie van zoete wortel met sinaasappel en gember. Er zitten allerlei gezonde stofjes in deze soep en naar men zegt is gember goed voor de spijsvertering. Een heerlijk najaarssoepje of lentesoepje. Ook met (deels) pompoen erg lekker.  Ingrediënten •...

Lees meer

Spruitjes met ketjap

Een overheerlijk oosters gerecht met oer-Hollandse spruitjes. Zelfs de notoire spruitjeshater kan hier warm van worden. De mild-bittere smaak van de spruitjes doet het goed met het zoete van de ketjap en het pittige van de spekjes of tempeh. Ook voor vegetariërs een...

Lees meer

Gratin met chorizo en zoete aardappel

Chorizo is een Spaanse, rode, kruidige worst. Naast vlees is het hoofdbestanddeel van chorizo de zogenaamde pimento choricero: een (al dan niet pittig) poeder gemaakt van paprika. Het geeft de typische chorizosmaak en kleur, en is ook belangrijk voor de houdbaarheid....

Lees meer

Yaconsalade

Heerlijke salade met Yaconwortel, ook wel de appelwortel genoemd. De smaak is fris en sappig en houdt het midden tussen appel en meloen. Van de gedroogde bladeren wordt zeer gezonde thee gemaakt.

Lees meer

Libanese wortelsalade

De Libanese keuken heeft vele verrassingen. Deze salade is er één van. Het is een allemansvriend. Kinderen, volwassenen, iedereen vindt hem lekker. De smaak is gemakkelijk naar believen te manipuleren door te variëren met de hoeveelheid ingrediënten van de dressing....

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This