Penne-gratin met bloemkool en kaas

Volgens niet te controleren bronnen wordt bloemkool al sinds de zesde eeuw voor Christus geteeld in Turkije en Egypte. De herkomst is vermoedelijk Anatolië, maar andere zeggen dat de Arabieren de bloemkool hebben gecultiveerd. Naar het schijnt is de groente door de...

Lees meer

Pikante spitskool-pompoenstoof

De pompoen is een heel oud cultuurgewas. De inwoners van Midden- en Zuid-Amerika verbouwden ze al tussen 9000 en 7000 jaar voor Christus. In de zestiende eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. Het aantal soorten is ontelbaar, variërend van fel...

Lees meer

Griekse courgette plaatkoek

De courgette, familie van de komkommer, is een van de meest veelzijdige groenten die er bestaat. Recepten zijn er in overvloed. Bakken, grillen, soep, spirelli, in het zuur. Noem maar op. Deze keer een heerlijke Griekse ovenvariant, een fijn zomergerecht met...

Lees meer

Gekookte suikermaïs

Maïs is er in vele soorten en maten. Van pofmaïs bijvoorbeeld maak je popcorn, snijmaïs wordt vooral verwerkt tot veevoer en siermaïs kun je in je tuin zetten. De lekker zoete suikermaïs is het meest geschikt voor menselijke consumptie. Eenvoudig om klaar te maken en...

Lees meer

Pasta met snijbiet

De snijbiet is een bladgewas waarvan de bladeren en/of de bladstelen als groente worden gegeten. Het is een oude groente, waarvan de smaak deels overeenkomt met die van spinazie. Ook is de smaak van rode biet in het blad te herkennen. In sommige streken wordt vooral...

Lees meer

Venkel uit de oven

Venkel is in Italië een razend populaire groentesoort. En dat is niet voor niets! Italianen eten gemiddeld zeven kilo venkel per persoon, terwijl dit in Nederland slechts 100 gram per persoon is. De anijsachtige smaak doet het goed in de zomer. In dit recept wordt de...

Lees meer

Zwitserse ovenschotel met tomaat en prei

Oud brood over? Even geen zin in tosti's? Probeer dan eens deze Zwitserse ovenschotel. En vergeet niet zelf een beetje te experimenteren. In plaats van volkoren vloerbrood, kun je gerust het brood gebruiken dat je nog over hebt, of Turks brood. En de geraspte kaas...

Lees meer

Gevulde courgette

Gewokt, gebakken, in een salade, gefrituurd, als soep: courgette leent zich door zijn milde smaak en stevige structuur voor tientallen bereidingswijzen. Met dit zomerse weer kiezen we voor een niet al te zware variant: de gevulde courgette. Lekker, makkelijk en in een...

Lees meer

Tuinbonen met spekjes en tijm

Een typisch Hollandse groente en een typisch Hollands recept: tuinbonen met spekjes en tijm. Niet iedereen is weg van de smaak van tuinbonen en het wat stugge velletje om de bonen zelf. Wat je dan kunt doen om het felgroene binnenste boontje tevoorschijn te laten...

Lees meer

Chinesekoolsalade met sesamzaadjes

Heerlijk frisse salade met knapperige Chinese kool, pinda's en geroosterd sesamzaad. Doordat de typische koolsmaak vrijwel geheel ontbreekt, is deze kool een bijzonder veelzijdige groente, die je op vele verschillende manieren kunt bereiden. Meestal is de kool door de...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This