Libanese wortelsalade

De Libanese keuken heeft vele verrassingen. Deze salade is er één van. Het is een allemansvriend. Kinderen, volwassenen, iedereen vindt hem lekker. De smaak is gemakkelijk naar believen te manipuleren door te variëren met de hoeveelheid ingrediënten van de dressing....

Lees meer

Hartige cake met raapstelen

Raapstelen worden in de volksmond ook wel ‘kelen’ genoemd. De groente zit boordevol ijzer en vitamine A, B en C, maar ook nitraat. Warm daarom eenmaal gekookte raapstelen niet meer op. Bewaar de groente maximaal 2 dagen in de groentelade van de koelkast. Was ze...

Lees meer

Rode kool met hachee (ook v)

De Hollandse keuken heeft een aantal traditionele, niet te versmaden recepten in huis. Eén daarvan is hachee met rode kool. De pittige smaak van het vlees combineert heerlijk met het zoete van de rode kool met appel. Het kost vooral even wat stooftijd, maar binnen...

Lees meer

Rodebietensalade met feta en geroosterde zonnebloempitjes

In het noorden van Nederland zegt men 'biet' of 'rode biet', terwijl de westerling spreekt over 'kroot'. Dat is afgeleid van het Engelse woord carrot, dat ‘wortel’ of 'peen' betekent. In het Latijn was dat carota en het was de algemene naam voor alle eetbare wortelen....

Lees meer

Pittige andijviestamppot met kruiden

Heerlijke ouderwetse stamppot maar dan anders. Met een lekker vegetarisch alternatief. Door de gebruikte kruiden geef je er een eigen twist aan. Kruiden bevatten veel onmisbare voedingsstoffen en ze helpen ons in de strijd tegen schadelijke bacteriën. We zouden er...

Lees meer

Gegrilde pompoen met linzencrunch

Dit overheerlijke, wat Thais aandoende recept komt van Tuin Salland. Tijdens het Oogstfeest op de Dijklandhoeve werd het ter plekke bereid door Kok Martin van Tuin Salland. Velen smulden ervan. De smaakcombinatie is verrukkelijk. Martin onthult hier het recept....

Lees meer

Penne-gratin met bloemkool en kaas

Volgens niet te controleren bronnen wordt bloemkool al sinds de zesde eeuw voor Christus geteeld in Turkije en Egypte. De herkomst is vermoedelijk Anatolië, maar andere zeggen dat de Arabieren de bloemkool hebben gecultiveerd. Naar het schijnt is de groente door de...

Lees meer

Pikante spitskool-pompoenstoof

De pompoen is een heel oud cultuurgewas. De inwoners van Midden- en Zuid-Amerika verbouwden ze al tussen 9000 en 7000 jaar voor Christus. In de zestiende eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. Het aantal soorten is ontelbaar, variërend van fel...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This