Asperges op z’n Italiaans

Het witte goud, koningin der groenten. Boordevol vitamines: K, C, B1, B2, B11 en E. Van celdeling tot immuunsysteem, van bloedstolling en botten tot huid en haar: asperges zorgen overal voor. Vooral voor overheerlijke pasta!  De vegetariërs onder ons kunnen de...

Lees meer

Stoofvlees van Zwols rund

Braadlappen zijn mager vlees met een lekkere smaak, die het midden houden tussen een steak en stoofvlees. De runderen waarvan dit vlees is gemaakt, hebben buiten kunnen grazen bij De Vreugdehoeve en Overesch, twee boerderijen van de Zwolse Stadslanderijen. Heerlijk...

Lees meer

Oosters prei-gehakttaartje

Prei was de favoriete groente van de Romeinse keizer Nero, die het in soep of in olie consumeerde. Hij geloofde dat het zijn stem verbeterde. Nero stond daarom ook wel als Porrophagus (preivreter) bekend. De mythische Britse koning Cadwallader gebruikt in het jaar 640...

Lees meer

Raapstelen lentesoep

Raapstelen zijn niet alleen heel smakelijk, maar ook nog bijzonder gezond. Ze bevatten uitstekende hoeveelheden bètacaroteen, foliumzuur en enkele andere antioxidanten. Daarnaast zijn ze rijk aan ijzer en calcium. Ook bevatten ze veel eiwitten voor een groente....

Lees meer

Rammenas roomsoep

Rammenas is een eetbare knol, die nauw verwant is aan radijs, rettich en daikon. Rammenas was ten tijde van de bouw van de grote piramides – circa 2500 jaar voor Christus – een belangrijk gewas. Uit oude afbeeldingen blijkt dat het zelfs als offer voor de goden werd...

Lees meer

Worteltaart met citroenfrosting

Een recept van de ‘Goedzoet-kok’ Nanne Hogeland. Suikervrij, met winterpeen en havermout. Hij is zo gezond dat je hem als ontbijt zou kunnen eten. En zo lekker dat je bij elk bakje thee of koffie wel een punt zou willen nemen. Met een citroenfrosting van...

Lees meer

Frisse koolrabisalade

Koolrabi is een oergezonde groente die je bijna als een appel uit de hand kunt eten, mits geschild. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. Rauw smaakt het als radijs, licht pittig, met een iets zoetige hint van selderij. Gekookt doet koolrabi eerder denken aan...

Lees meer

Schorseneren met béchamelsaus

Armeluis-asperges of keukenmeidenverdriet. Zo worden schorseneren wel genoemd. Ze zijn bruin of zelfs zwart, met een dikke schorsachtige schil: het lijken wel modderige stokken. Ze zijn erg gezond en hebben een mooie, zachte smaak, die wordt vergeleken met die van...

Lees meer

Vegaburger

Hou je van een ongecompliceerde hamburger maar eet je het liefst vegetarisch? Dan is dit een perfect alternatief. Kijk voor het complete recept met toppings naar keuze en een heerlijke salade bij het hamburgerrecept hiernaast. Gebruik je fantasie en eigen smaak voor...

Lees meer

Kleed je eigen hamburger aan!

Een hamburger kan als volledige maaltijd worden gegeten. Gemaakt van goed gekruid kwaliteitsvlees of van eerlijke plantaardige ingrediënten, is het een overheerlijke basis op een volkorenbroodje met een salade ernaast. Je maakt het helemaal heerlijk met wat toppings...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This