Frisse koolrabisalade

Koolrabi is een oergezonde groente die je bijna als een appel uit de hand kunt eten, mits geschild. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. Rauw smaakt het als radijs, licht pittig, met een iets zoetige hint van selderij. Gekookt doet koolrabi eerder denken aan...

Lees meer

Schorseneren met béchamelsaus

Armeluis-asperges of keukenmeidenverdriet. Zo worden schorseneren wel genoemd. Ze zijn bruin of zelfs zwart, met een dikke schorsachtige schil: het lijken wel modderige stokken. Ze zijn erg gezond en hebben een mooie, zachte smaak, die wordt vergeleken met die van...

Lees meer

Vegaburger

Hou je van een ongecompliceerde hamburger maar eet je het liefst vegetarisch? Dan is dit een perfect alternatief. Kijk voor het complete recept met toppings naar keuze en een heerlijke salade bij het hamburgerrecept hiernaast. Gebruik je fantasie en eigen smaak voor...

Lees meer

Kleed je eigen hamburger aan!

Een hamburger kan als volledige maaltijd worden gegeten. Gemaakt van goed gekruid kwaliteitsvlees of van eerlijke plantaardige ingrediënten, is het een overheerlijke basis op een volkorenbroodje met een salade ernaast. Je maakt het helemaal heerlijk met wat toppings...

Lees meer

Witlof anders

Een creatieve variatie op de standaard witlofschotel met ham en kaas uit de oven. Het bitter van de witlof doet het goed met de zachte smaak van de knolselder en de pittigheid van de hazelnoten, peterselie én de rauwe ham. Doordat de rauwe ham even gebakken is, krijgt...

Lees meer

Pastinaakpuree

Heerlijk bij groenten. Deze ivoorkleurige, zoetige ‘witte peen’ kun je roosteren in de oven, gebruiken in de soep, of je kunt er een heerlijke puree van maken die als bijgerecht wordt geserveerd bij een groente naar keuze. Je kunt de puree ook maken met een mengsel...

Lees meer

Coleslaw met rozijntjes

Wittekool is ontzettend gezond. Het heeft een hoog vitamine C-gehalte en bevat thiocyanaat. Dit stofje heeft een antibiotische werking en is daarmee goed voor mensen met ontstekingen en pijntjes. In tegenstelling tot veel andere groenten bevat wittekool geen nitraat....

Lees meer

Moussaka

Een klassieke Griekse schotel met laagjes van aubergine en aardappel, afgewisseld met een gehaktsaus en overgoten met een béchamelsaus. Heerlijk om een dagje eerder te maken. Dan komen de smaken pas echt tot hun recht. Het recept is de moeite waard om te maken, maar...

Lees meer

Krootjes met spek of tempeh

Oud-Hollands recept van verse krootjes van het land met een lekker uitgebakken speklapje van de varkens van Overesch of een plakje gemarineerde goudbruine tempeh voor de vegetariërs. Krootjes zijn heerlijk met vastkokende aardappeltjes en wat zeezout en lekkere...

Lees meer

Knolselder als blikvanger

Knolselder is een zeer aromatische groente. Behalve als fantastische basis voor een crèmesoep, kun je hem ook als vervanger voor aardappelen door een stamppot mengen, In dit gerecht zetten we hem centraal. We presenteren de knolselder als 'vlees'. Het zijn de kruiden...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This