Stamppot Zoete Aardappel met Spinazie

De zoete aardappel ofwel bataat, is een groente die niet zo vaak gebruikt wordt in de keuken. Vroeger werden zoete aardappels geimporteerd uit de VS, maar tegenwoordig worden ze ook gekweekt in Nederland, bij Galema in Marknesse in de polder. De zoete aardappel is enorm aan populariteit aan het winnen het is tenslotte en groente met veel mogelijkheden. Wij gaan voor lekker makkelijk gerecht; een heerlijke stamppot met zoete aardappel en spinazie!

Bereiding

1. Schil de zoete aardappels en snijd ze brunoise (blokjes) van ongeveer 2x2cm.
2. Breng wat water aan de kook en kook de blokjes tot ze gaar zijn (10-15 min.)
3. Ondertussen snijd je de chorizo en ui in blokjes en hak je de zongedroogde tomaatjes (en eventueel de spinazie) fijn.
4. Zet een droge koekenpan op niet te hoog vuur en bak eerst de chorizo, ui en zongedroogde tomaatjes. Het is niet nodig om dit in olie te bakken, de chorizo en zongedroogde tomaatjes zijn vettig genoeg. Voeg na een minuut of 3/4 de spinazie toe en laat deze even mee bakken. Zet vervolgens het vuur laag.
5. Controleer ondertussen of de zoete aardappelblokjes gaar zijn.
6. Giet de blokjes af en stamp ze fijn, maar niet te fijn, met een stamper.
7. Voeg het chorizo mengsel toe aan de zoete aardappel stamp.
8. Brokkel de helft van de feta en meng dit samen met een handje rucola door de stamppot.
9. Serveer op een bord en maak het af met nog een handje rucola en wat gebrokkelde feta.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 500 gram Zoete Aardappel
  • 60 gram Chorizo (voor vega, laat deze weg)
  • 1 Gele ui
  • 6 Zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 160 gram Verse Spinazie
  • 100 gram Feta kaas
  • 3 handjes Rucola
  • 2 Personen
  • ± 20 minuten
  • Makkelijk