Witte kool met ketjap & pepers

Witte kool met ketjap & pepers

Tja, waar kun je witte kool niet voor gebruiken. Zelf zuurkool maken past niet helemaal in dit jaargetijde. Bij bijna zomerse temperaturen past wat ons betreft wel een Indisch recept voor witte kool. Lekker pittig met rode peper en knapperige reepjes spek of tempeh.

Bereiding

Verwarm de olie in een wok op hoog vuur en bak de reepjes spek of tempeh mooi bruin, schep uit de pan met een schuimspaan en zet apart. Zet het vuur iets lager en bak in dezelfde wok de uien gedurende 3-5 minuten. Voeg kool en rode peper toe en bak dit circa 3 minuten mee. Schenk de ketjap erbij en een half kopje water. Laat alles 3-5 minuten koken tot het gaar is. Voeg naar smaak zout, peper en eventueel nog wat ketjap of sambal toe. Schep op het laatste moment de spekreepjes of tempeh-reepjes door de kool. Zorg dat de rijst tegelijk klaar is. Schep de rijst op vier bordjes en leg het koolgerecht ernaast. Maak het geheel af met wat atjar tjampoer.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden
  • halve witte kool, fijngesneden
  • 400 gram speklappen of tempeh, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode peper in fijne reepjes gesneden (of puntje sambal)
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 5 eetlepels olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie
  • 500 gram rijst
  • (zee)zout en peper
  • 4 Personen
  • ± 20 minuten
  • Normaal