Stoofperen Klassiek

Truffel Aardappelpuree

Van origine komt de truffelaardappel uit Frankrijk ('Vitelotte-Noir'). De vorm en kleur van de aardappels komt overeen met de kenmerken van een truffel. Deze bijzondere aardappel werd in de 19e eeuw al geteeld maar is daarna in de vergetelheid geraakt. Dankzij de prachtige paarse kleur is de truffelaardappel weer helemaal in 'the picture'.

Bereiding

  • Kook de truffel aardappels (met schil) gaar in een pan met ruim water. Prik er af en toe in om te kijken of ze al gaar zijn. Giet de aardappels af en laat ze even uitwasemen.
  • Pel de schil van de aardappels en snijd eventuele oneffenheden weg.
  • Doe de aardappels terug in de pan met een klontje boter, scheutje melk en pers de knoflook erboven. Gebruik een pureestamper om er een mooie puree van te maken.Breng op smaak met peper en zout.
  • Is de puree ondertussen te ver afgekoeld? Verwarm deze dan weer even in de pan tot de gewenste temperatuur.
Terug Printen

Ingrediënten

  • 350 gram Truffel Aardappel
  • 1 teen Knoflook
  • 1 scheutje Melk
  • 15 gram Roomboter
  • Peper en Zout
  • 2 Personen
  • ± 35 minuten
  • Normaal