Rabarber Taart

Tarte Tatin met rabarber en geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht.
  2. Boen de bieten goed schoon onder stromend water en snijd de uiteinden af. Halveer de bieten, en snijd vervolgen in plakken van 5 mm breed. Verdeel de bieten over de quichevorm, en besprenkel met olie. Plaats de vorm in de oven en rooster de bieten gedurende 25 minuten.
  3. Maak ondertussen de rabarber schoon: Snijd evt. droge uiteinde er af, en je kunt de stengels evt. schillen met een dunschiller, om de draden te verwijderen (goede tip voor als je hele brede stengels hebt). Snijd vervolgens de rabarber in stukjes van 2 cm.
  4. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakken. Meng deze in een kom met de rabarber, olijfolie, balsamico azijn, suiker, en de geroosterde bieten. Roer goed om, zodat alles bedekt is in balsamico-olie. Kwast de (afgekoelde) quichevorm in met een beetje olie en vergeet vooral de ribbel-rand niet. Rangschik het groente mengsel over de vorm en zorg dat alles goed strak tegen elkaar aan ligt.
  5. Vervolgens maak je het korstdeeg: Meng de bloem, het zout en de koude boter met je handen (kan ook met de keukenmachine) tot het gaat kruimelen. Voeg het ei toe met het water. Meng met 1 hand tot een samenhangende bal. Bestrooi een werkblad met wat bloem, en rol het deeg uit tot een lap dat in de quichevorm past. Leg de lap bovenop de groente en druk goed aan in de randen. Maak alleen nog een gat in het midden van de taart, zodat de hete lucht er uit kan. Verlaag de oven temperatuur naar 180 graden / 165 hete lucht en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin.
  6. Haal de tarte tatin met rabarer en rode biet uit de oven en laat 10 minuten in de vorm staan. Leg een bord op de vorm en keer de taart om (de bovenkant wordt nu de onderkant).Als er wat stukjes biet of rabarber uit vallen, dan kun je deze rustig weer terugleggen in de taart.
  7. Bestrooi de taart met de cress of alfalfa, en wat gesnipperde peterselie en citroen schilletjes. Maak een geitenkaascrème door de geitenkaas te verkruimelen (of prakken) en vervolgens los te roeren met de kwark. Serveer deze bij de tarte tatin van rabarber en rode biet.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1) Deeg Ingrediënten
  • 200 gram Bloem
  • 200 gram Bloem
  • 125 gram Blokjes boter
  • 1 groot Ei
  • 3 el Water
  • 2) Vulling Ingrediënten
  • 400 gram Rode Bieten
  • 150 gram Rabarber
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 el Bruine Suiker
  • 2 el Balsamico
  • 3 el Olie
  • 0,5 Citroen, Rasp Schil
  • 150 gram Geitenkaas
  • 3 el Kwark / Creme Freche
  • 4 Personen
  • ± 60 minuten
  • Normaal