Stamppot van pastinaak

Stamppot van pastinaak

Pastinaak is zo’n wortelgroente die je heel goed kunt gebruiken als vervanger voor aardappelen. Heerlijk als crèmesoep en in plakjes met rozemarijn uit de oven ook niet te versmaden. Deze stamppot is een heerlijke vuller voor de koudere dagen. Je kunt hem variëren met allerlei andere groenten erbij in.

Bereiding

Snijd wortel, pastinaak en aardappels in stukken. Kook ze samen in ongeveer 30 minuten gaar. Bak ondertussen de worsten zachtjes in een koekenpan. Stamp pastinaak, wortels en aardappels tot een mooie puree. Snijd de bladgroenten in fijne reepjes en voeg toe. Doe er een scheutje melk bij en stamp nog eens totdat je een lekkere puree hebt. Roer de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met Amsterdamse uitjes en augurken.

TIP: doe er eens een lekkere huisgemaakte chutney bij van de Kas van Kaat!

Terug Printen

Ingrediënten

  • 250 gram pastinaak
  • 200 gram wortel
  • 4 kruimige aardappels
  • 300 gram gesneden bladgroenten (andijvie, snijbiet etc)
  • 2 braadworsten of vegetarische saucijsen
  • melk of havermelk
  • 25 gram boter of kokosolie
  • (versgeraspte) nootmuskaat
  • zout en peper
  • 2 Personen
  • ± 45 minuten
  • Normaal