Spitskool Plaatpizza

Spitskool Plaatpizza

 

Spitskool is familie van de witte kool. Hij heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Wij gaan voor dit heerlijke snelle gerecht; Spitskool Plaatpizza.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Pel en snipper de knoflook.
3) Snij de spitskool in dunne reepjes. Bak samen in 5 minuten met 1 el olijfolie op matig vuur.
4) Snij de tomaten en courgette in plakken.
5) Stapel 8 plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad.Rol het deeg uit tot een lap van 25 x 40 cm. Leg het deeg daarna op een bakplaat met bakpapier.
6) Strooi de geraspte kaas erover.
7) Verdeel eerst de spitskool over het deeg en schik dan de plakjes tomaat en courgette erover.
8) Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met de verkruimelde geitenkaas.
9) Vouw de rand van het deeg omhoog. Bak de plaattaart in 25 minuten.
10) Serveer de plaatpizza met rucola.
 
Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 Spitskool
  • 3 Tomaten
  • 1 Courgette
  • 1 teen Knoflook
  • 8 plakken Bladerdeeg
  • 70 gram Geraspte Kaas
  • 100 gram Geitenkaas
  • 70 gram Rucola
  • 4 Personen
  • ± 30 minuten
  • Heel makkelijk