Romige knolseldersoep

Romige knolseldersoep

Deze romige knolseldersoep is kruidig van smaak, eenvoudig klaar te maken, gezond en smaakvol. Deze soep is helemaal af met wat verkruimelde schapen- of geitenkaas erover. Voor de vleesliefhebber kan deze soep heerlijk geserveerd worden met een verse worst of een saucijs.

Bereiding

Verwarm de olie in de pan en bak daarin kort de prei. Voeg de selderij toe en laat alles heel even stoven op een laag vuur. Doe het water en het citroensap of de azijn er bij en kook de selderij in ongeveer 20 minuten gaar en zacht. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer er de zure room of crème fraîche door. Let op: laat de soep als de room erin zit, niet meer koken. Strooi de selderij of peterselie en de geiten- of schapenkaas vlak voor het opdienen over de soep of serveer het er los in kommetjes bij, naar believen toe te voegen.

Tip
Serveer er ovenvers (rozemarijn)stokbrood bij om te dippen

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 geschilde en grof geraspte knolselderij
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 2 eetlepels citroensap of dragonazijn
  • 1 dl zure room of crème fraîche
  • 1 liter water
  • 2 eetlepels fijngehakt selderijblad of peterselie
  • 1 eetlepel (olijf)olie en
  • (zee)zout en peper
  • 4 Personen
  • ± 40 minuten
  • Normaal