Regenboogwortels met honing

Regenboogwortels met honing

Prachtig om te zien toch, die regenboogwortels. Wist je dat dit de oorspronkelijke kleuren van wortels zijn? Omdat wij, de consumenten, zo graag oranje wortels wilden hebben, hebben de kwekers de originele kleuren van de wortel eruit veredeld. Hierbij een eenvoudig maar kleurrijk recept.

Bereiding

Kies niet te dikke wortels. Maak ze schoon. Liever borstelen in plaats van schillen of schrappen i.v.m. de extra vitamines net onder de schil. Neem een grote pan met een dikke bodem en laat de boter smelten. Doe de wortels in de pan, schep even om in de boter. Voeg het water toe en leg de deksel op de pan. Laat de wortels in ongeveer 20 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Voeg dan een flinke scheut honing toe. Hussel de wortels door elkaar, laat het resterende vocht een beetje verdampen en breng de wortels op smaak met peper en zout.

Tip
Voor wat extra pit kun je een theelepel komijnzaad of karwijzaad toevoegen. Serveer de gestoofde wortelen in een mooie schaal. Een plaatje om te zien.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 800 gram wortels
  • 200 ml water
  • stevige scheut honing
  • wat klontjes roomboter
  • peper
  • zout
  • 4 Personen
  • ± 35 minuten
  • Makkelijk