Raapstelenstamppot

Raapstelenstamppot

Deze lichte, frisse raapstelenstamppot past goed bij de lente. De frisse, zilte smaak combineert goed met het frisse zuur van de yoghurt die in deze stamppot wordt gebruikt. Tip vooraf: vervang de aardappelen eens (deels) door knolselder of pastinaak.

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels gaar. Giet af maar bewaar een deel van het kookvocht. Snijd de ui in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui zacht. Voeg suiker toe en laat 10 minuten karamelliseren. Was de raapstelen, verwijder de wortels en hak ze fijn. Hak de bieslook ook fijn. Stamp de aardappels samen met de yoghurt, een scheut kookvocht en 3 eetlepels olijfolie smeuïg. Pers de knoflook en meng samen met de raapstelen en bieslook door de stamppot. Proef. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en wat nootmuskaat.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen, schoon en in gelijke stukken
  • 4 à 5 eetl yoghurt
  • 3 à 4 eetl olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 600 gram raapstelen, gesneden
  • 2 uien gesneden
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • verse bieslook
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • snuf versgeraspte nootmuskaat
  • ± 40 minuten
  • Normaal