Pittige andijviestamppot met kruiden

Pittige andijviestamppot met kruiden

Heerlijke ouderwetse stamppot maar dan anders. Met een lekker vegetarisch alternatief. Door de gebruikte kruiden geef je er een eigen twist aan. Kruiden bevatten veel onmisbare voedingsstoffen en ze helpen ons in de strijd tegen schadelijke bacteriën. We zouden er veel meer van moeten eten!

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Snijd de andijvie in reepjes. Stamp de gare aardappelen met de kokosolie of roomboter. Fruit in een apart pannetje ui en knoflook op een laag vuurtje Voeg alle kruiden toe naar smaak. Schep het uimengsel en de reepjes andijvie door de aardappelpuree en laat op heel zacht vuur nawarmen. Gaar de rookworst in water of bak hem als je dat lekkerder vindt. De vegetarische slager heeft heel goede saucijzen die je als vegetarisch alternatief kunt gebruiken.
Maak de borden mooi op met een bergje andijviestamppot en daaromheen of erop het uimengsel, augurkjes, Amsterdamse uitjes en een flinke lik mosterd.

Tip: varieer eens met de kruiden die je toevoegt. Komijn doet het ook heel goed in dit gerecht!

Eet smakelijk!

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 krop andijvie
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 1 gerookte worst of vegetarische saucijs
  • 25 g ongezouten roomboter of kokosolie
  • handje verse groene kruiden (wat je hebt) of 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • tl geelwortel/kurkuma
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat (liefst versgeraspt)
  • snufje kruidnagel
  • Amsterdamse uitjes
  • augurken klein
  • 1 teen knoflook
  • grove mosterd
  • 4 Personen
  • ± 45 minuten
  • Normaal