Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

Heerlijk bij groenten. Deze ivoorkleurige, zoetige ‘witte peen’ kun je roosteren in de oven, gebruiken in de soep, of je kunt er een heerlijke puree van maken die als bijgerecht wordt geserveerd bij een groente naar keuze. Je kunt de puree ook maken met een mengsel van pastinaak, knolselder en/of aardappelen.

Bereiding

Kook de pastinaak met zout, peper, kruidnagel en laurierblad gedurende zo’n 15 tot 20 minuten. Giet af en bewaar het kookwater. Verwijder kruidnagel en laurierblad. Pureer de pastinaak met de staafmixer. Voeg naar eigen inzicht kookvocht toe om de puree iets crèmiger te maken. Voeg de roomboter of kokosolie bij de puree en laat smelten, roer door. Voeg naar smaak chilipoeder en eventueel nog wat extra zout en peper toe.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 200 gram pastinaak, in blokjes
  • Peper en zout
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 20 gram roomboter of kokosolie
  • chilipoeder
  • 2 Personen
  • ± 30 minuten
  • Makkelijk