Pasta met snijbiet

Pasta met snijbiet

De snijbiet is een bladgewas waarvan de bladeren en/of de bladstelen als groente worden gegeten. Het is een oude groente, waarvan de smaak deels overeenkomt met die van spinazie. Ook is de smaak van rode biet in het blad te herkennen. In sommige streken wordt vooral de naam warmoes gebruikt. Er wordt dan met name de variëteit met dikke bladstelen bedoeld.

Bereiding

Houd de snijbiet stelen en de snijbiet bladeren apart van elkaar. Kook de pasta en giet hem af. Verwarm ondertussen een pan met dikke bodem, doe een scheutje olie in de pan en bak de ui tot die glazig is. Voeg dan de knoflook toe en de snijbiet stelen en bak die 3 minuten mee. Doe nu het blad erbij en bak nog een minuut of 5 of tot alles zacht is. Zet het vuur hoog, giet de slagroom erbij en roer goed door. Zet het vuur laag en warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schep het snijbietmengsel vlak voor het serveren door de pasta. Schep de maaltijd op borden en rasp er nog wat kaas over.

Tip.
Voor de vegetariërs goed te combineren met geroosterde, gehakte cashewnootjes of zongedroogde tomaatjes. Ook heerlijk met uitgebakken gerookt spek erdoor.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 600 gram snijbiet, de stelen in stukjes van een halve centimeter, het blad grof gesneden
  • 1 grof gesneden ui
  • 2 tenen knoflook gesneden of geperst
  • 250 gram slagroom
  • 300 gram pasta
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • peper en (zee)zout naar smaak
  • 4 Personen
  • ± 45 minuten
  • Normaal