Salade Asperges en Ei

Maaltijdsalade met Asperges en ei

Bereiding

Halveer de krieltjes en kook ze 15 minuutjes in een pan met water en een snufje zout. Kook de asperges 5 minuutjes in een pan met water en een scheutje melk en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren. Kook ondertussen ook de eieren 8 minuutjes, en laat ze daarna ‘schrikken’ onder de koude kraan.

Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek hierin krokant in een paar minuutjes en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Rooster ook het brood krokant in een pan of broodrooster.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de asperges in stukken. Verdeel de sla over borden of een grote kom. Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng met de dressing. Verdeel de eieren in stukjes over de salade samen met het spek en brood.

Tip: voor een vegetarische versie laat je de spekjes achterwege of vervang ze door wat gezouten nootjes.

 

Ingrediënten Dressing:

Olie, 1 el Citroensap, 1 tl mosterd & snufje peper.

Maaltijdsalade met Asperges en ei

Terug Printen

Ingrediënten

  • 50 gram Gemengde Sla
  • 200 gram Witte Asperges
  • 2 Eieren
  • 1 scheutje Melk
  • 4 plakken Ontbijtspek
  • 2 sneetjes Brood
  • 200 gram Krieltjes in schil
  • 2 Personen
  • ± 40 minuten
  • Normaal