Lente Risotto

Lente Risotto met Courgette

Bereiding

Breng 1 liter water in een pannetje aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillon op een klein pitje staan. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie in een grote pan. Voeg dan de risotto toe en bak deze al roerend 2 a 3 minuutjes tot hij glazig wordt. Blus dan de rijst af met de wijn. Voeg na een paar minuten als de wijn is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de courgette een paar minuten. Als de risotto de bouillon heeft opgenomen voeg je telkens een nieuwe soeplepel toe.

Na ongeveer 25 min is de risotto zo ongeveer klaar, hij moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen. Het kan zijn dat je nog een beetje bouillon over houd. Maak de risotto smeuig door een klont boter en ca 50 gr Parmezaanse kaas toe te voegen. Schep dan ook de courgette blokjes er door en wat blaadjes verse basilicum. Schep dan wat risotto op een bord en garneer met wat extra Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en basilicum.

Tip: Wil je geen witte wijn gebruik, gebruik dan een glas water gemixt met citroen sap.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 300 gram Risotto Rijst
  • 1 grote Courgette
  • 150 ml Witte Wijn
  • 75 gram Parmezaan
  • 1 liter Water
  • 1,5 blokje Groentebouillon
  • 1 Uitje
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 el Pijnboompitten
  • Klontje Roomboter
  • Handje rucola
  • Verse blaadjes basilicum
  • 4 Personen
  • ± 40 minuten
  • Normaal