Knolselderij Maaltijdsoep

Deze knolselderijsoep hoort echt bij een gure, herfstige dag. Vul hem lekker met ingrediënten die je nog in huis hebt, want weggooien is zonde. Knolselderij heeft een uitgesproken smaak. Daardoor is het lekker om uitgesproken smaken ertegenover te zetten. Vul je knolselderijsoep bijvoorbeeld eens met groenlof en zongedroogde tomaatjes.

Veelzijdige groente

Knolselderij heeft echt een eigen unieke smaak. Eerlijk gezegd heb ik het leren eten, want favoriet was hij echt niet. Maar samen met andere uitgesproken smaken is het echt een veelzijdige groente. Je kunt hem ook heerlijk roerbakken gesneden als blokjes als alternatief voor aardappelen.

 

Bereiding

  • Stap 1

    Verwarm (kokos)olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de blokjes knolselderij  en tijm toe met een scheutje water.

  • Stap 2

    Als de knolselderij gaar is voeg je 1 liter water (of groentebouillon) toe. Breng de soep aan de kook en pureer met de staafmixer of blender tot een gladde soep.

  • Stap 3

    Zet de pan terug op het vuur en voeg de gesneden champignons toe. Garneer met lente-ui. Eet smakelijk!

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 Knolselderij, middelgroot in blokjes gesneden
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 2 Tenen knoflook, fijn gesneden
  • 5 Takjes tijm
  • 1 el Citroenrasp
  • 75 gram Paddenstoelen, in plakjes
  • 1 Lente ui, fijn gesneden
  • 4 Personen
  • ± 40 minuten
  • Normaal