Hamburger

Kleed je eigen hamburger aan!

Een hamburger kan als volledige maaltijd worden gegeten. Gemaakt van goed gekruid kwaliteitsvlees of van eerlijke plantaardige ingrediënten, is het een overheerlijke basis op een volkorenbroodje met een salade ernaast. Je maakt het helemaal heerlijk met wat toppings naar keuze.

*Bekijk ook het recept van de vegaburger.

Bereiding

Bak de hamburgers gaar in ruim boter of kokosolie. Leg vlak voor het serveren een plak kaas op elke hamburger en dek de pan even af met een deksel zodat de kaas smelt. Voeg alle ingrediënten voor de salade samen, bereid de vinaigrette met olijfolie, mosterd en witte wijnazijn, zout en peper. Serveer deze dressing apart in een kannetje. Dek de tafel met schaaltjes met daarop de ingrediënten naar keuze. Zo kan iedere tafelgenoot zijn of haar eigen hamburger samenstellen. De toppings doen het trouwens ook goed in de salade. Voeg aan de hamburger sauzen toe naar smaak. Eet smakelijk!

Terug Printen

Ingrediënten

  • Hamburger (vlees of vega*)
  • Roomboter of kokosolie
  • Volkoren bolletjes met sesam
  • Plak (cheddar-)kaas per persoon. Verder op schaaltjes naar keuze
  • Postelein of sla
  • Geitenkaas in kleine stukjes
  • Een lekkere chutney
  • Een gebakken eitje per persoon
  • Gebakken bacon
  • Avocado in plakken, met zout en peper erover
  • Zacht gefruite uiringen
  • Tomaat in ringen
  • Zoetzure augurk
  • Sesamzaadjes geroosterd
  • Salade-ingrediënten naar keuze
  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn
  • Peper en zout
  • 1 Personen
  • ± 20 minuten
  • Normaal