Asperges Wit Klassiek

Klassieke Asperges met Hollandaise (ook vega)

Het recept:

Deze klassieke asperges-met-ham kent alleen maar winnende combinaties. Niet voor niets een klassieker :-) Verse krieltjes in de schil, fris bosje waterkers, gekookt eitje erbij, en... éven goed opletten met die Hollandaise saus maken. Kan niet missen: zo eet jij asperges (vanaf nu) het liefst!

Ingrediënten Hollandaise:

125 g roomboter 2 eierdooiers 50 ml witte wijn Sap van ½ citroen Zout, peper en olijfolie

Bereidingswijze:

- Halveer de krieltjes en kook ze 10 minuten voor in gezouten water. Verwarm de oven voor op 200 graden.

- Kook de eieren in 8 minuten hard.

- Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten (zo’n 4 centimeter). Bewaar de schillen en eindjes voor aspergesoep!

- Breng de geschilde asperges in een pan met ruim water met een klontje roomboter aan de kook. Draai het vuur uit als het water kookt en laat de asperges in het water staan tot het serveren. Zo zijn ze perfect beetgaar.

- Smelt voor de Hollandaise saus de boter op laag vuur in een steelpannetje. Schenk de boter in een kom en zorg ervoor dat het witte laagje bovenop niet meekomt. Gebruik alleen de heldere gesmolten boter.

- Giet de aardappelen af, hussel ze om met olijfolie, peper en zout en rooster ze nog 15 minuten in de hete oven.

- Klop de eierdooiers los in een hittebestendige kom. Voeg de wijn, wat zout en zwarte peper toe en klop door elkaar. Zet de kom op een pannetje op het vuur, in de pan heet water (au bain-marie). En klop dit geheel in vijf minuten tot een dikke saus.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 500 gram Krieltjes in schil
  • 4 Eieren
  • 1 kilo Witte Asperges
  • 1 gram Roomboter
  • 75 gram Schouderham
  • 1 zakje Waterkers
  • 1 bosje Bieslook
  • 4 Personen
  • ± 45 minuten
  • Normaal