Hutspot met Winterpenen

Hutspot met Knolselderij en spekjes

Koud he? Echt weer om een lekkere hutspot te maken. Deze keer niet de traditionele hutspot, maar een variatie daarop. De aardappelen zijn namelijk vervangen door knolselderij. Niet alleen veel lekkerder maar ook nog eens veel gezonder, want de stamppot is hierdoor helemaal koolhydraatarm. Je kan natuurlijk ook gewoon aardappelen gebruiken.

ZO MAAK JE HET:

  • Snij de knolselderij en winterpeen in kleine blokjes (dobbelsteen formaat). Snijd tevens 1 grote rode ui in smalle halve ringen.
  • Doe alles in een ruime pan en vul met water tot het geheel net onder staat. Voeg een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  • Bak ondertussen 125 g spekreepjes op matig vuur zonder olie licht krokant. Voeg 2 fijngesneden tenen knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Schenk 50 ml kookroom toe samen met 2 ruime el grove mosterd en laat zachtjes op het vuur staan.
  • Giet de groenten af en stamp het geheel tot een grove hutspot. Voeg de spekjes in room toe en meng door het geheel.
  • Serveer met rookworst (optioneel), extra mosterd en zilveruitjes.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 125 gram Spekblokjes
  • 2 grote Winterpenen
  • 1 grote Knolselderij
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Rode Ui
  • 2 el Grove Mosterd
  • 50 ml (kook) Room
  • 1 Rookworst (optioneel)
  • 4 Personen
  • ± 30 minuten
  • Makkelijk