Groene Asperges met Parmaham
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Maak de asperges schoon met een beetje water en snijd de harde uiteinden weg. Dit gerecht is ook te maken op de BBQ.
- Snijd vervolgens de plakjes parmaham doormidden. Bestrooi de plakjes parmaham met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Wikkel dan een plakje parmaham met parmezaanse kaas strak om één asperge en herhaal dit totdat alle asperges zijn voorzien van een plakje ham.
- Plaats de asperges dan op de bakplaat en bestrooi met de resterende geraspte parmezaanse kaas en besprenkel met de olijfolie. Breng de asperges ten slotte op smaak met een beetje zout en peper.
- Bak de asperges 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. De asperges zijn gaar als ze bij het oppakken licht buigen. Verdeel asperges na het bakken in 4 porties en serveer eventueel met een balsamicosaus. Eet smakelijk!
Terug
Printen
Ingrediënten
- 400 gram Groene Asperges
- 100 gram Prosciutto de Parma (Parmaham)
- 40 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
- 1 el Olijfolie
- Peper en Zout
- 4 Personen
- ± 20 minuten
- Normaal