Gevulde courgette

Gevulde courgette

Gewokt, gebakken, in een salade, gefrituurd, als soep: courgette leent zich door zijn milde smaak en stevige structuur voor tientallen bereidingswijzen. Met dit zomerse weer kiezen we voor een niet al te zware variant: de gevulde courgette. Lekker, makkelijk en in een half uur klaar.

Bereiding

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op het pak en zet de oven op 200 graden. Snijd kop en kont van de courgettes (niet te veel), snijd ze overlangs en haal het vruchtvlees en de zaadjes eruit met een kleine lepel en zorg dat je zeker een halve centimeter dikte overhoudt. Bak het gehakt even aan, voeg de ui erbij en bak nog 4 minuten. Breng het geheel op smaak met peper, zout en kaneel. Schep vervolgens de rijst en de reepjes abrikoos erdoor. Vul de courgettehelften helemaal met het mengsel, leg de courgettes naast elkaar op de bakplaat en bestrooi met de kaas. Zet ze dan ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.

Tip
Combineer de gevulde courgette met een frisse tomatensalade met yoghurtdressing.

Tip
In plaats van (vegetarisch) gehakt kun je ook knoflook en ui bakken en daar gehakte walnoten aan toevoegen. Gaat voortreffelijk samen met de abrikozen.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 250 gram basmatirijst
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 courgettes
  • 250 gram gehakt (half om half) of vegetarisch gehakt
  • 100 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden in reepjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels olijfolie
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • peper en (zee)zout naar smaak
  • 4 Personen
  • ± 30 minuten
  • Normaal