Gesmoorde prei met tijm à la Jamie

Gesmoorde prei met tijm à la Jamie

Prei-recepten zijn er te over. Dit bijgerecht van gesmoorde prei met tijm volgens het recept van Jamie Oliver is niet alleen supersnel klaar, het smaakt ook heerlijk en het is weer eens wat anders. Je kunt het ook gebruiken als basis voor andere gerechten. De tijm voeg je toe als extra smaakmaker. Wil je het gerecht helemaal vegetarisch bereiden, gebruik dan olijfolie in plaats van boter.

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie, of eventueel boter, in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de knoflook erbij en bak die in 1 minuut goudgeel. Roer de prei en tijm erdoor, voeg wat zout en peper toe en zet het vuur laag. Laat 15 minuten smoren, onder geregeld roeren, tot de prei zacht, maar niet verkleurd is.

Tips

  • Roer er wat crème fraîche en geraspte Parmezaan door, en voeg toe aan een risotto.
  • Beleg er geroosterd brood mee, bestrooi met kaas en leg onder de grill. Voeg wat room toe en serveer met gebraden kip of varkenskoteletten.
Terug Printen

Ingrediënten

  • 400 gram prei in plakjes van 1 cm
  • olijfolie of een klontje boter
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • de blaadjes van een paar takjes tijm
  • 2 Personen
  • ± 30 minuten
  • Normaal