Gember-wortelsoep

Gember-wortelsoep

Een heerlijke combinatie van zoete wortel met sinaasappel en gember. Er zitten allerlei gezonde stofjes in deze soep en naar men zegt is gember goed voor de spijsvertering. Een heerlijk najaarssoepje of lentesoepje. Ook met (deels) pompoen erg lekker.

Bereiding

Fruit eerst de ui en gember in de wok, 2 minuten op laag vuur. Voeg dan de wortel toe en roerbak 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de bouillon en het sap van de sinaasappel toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, met het deksel op de pan. Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep nog te dik is. Garneer met verse korianderblaadjes en geef er extra korianderblad in een kommetje bij. Geef een ferme draai aan de pepermolen voor wat extra pit.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 ui gesneden
  • 3 cm gember, in kleine stukjes
  • 600 gram wortel in blokjes van 2 cm
  • 800 ml groentebouillon
  • 1,5 sinaasappel uitgeperst
  • peper & zout
  • handvol vers korianderblad
  • 4 Personen
  • ± 30 minuten
  • Makkelijk