Gekookte suikermaïs

Gekookte suikermaïs

Maïs is er in vele soorten en maten. Van pofmaïs bijvoorbeeld maak je popcorn, snijmaïs wordt vooral verwerkt tot veevoer en siermaïs kun je in je tuin zetten. De lekker zoete suikermaïs is het meest geschikt voor menselijke consumptie. Eenvoudig om klaar te maken en heerlijk om met je handen te eten. Meestal is één maïskolf per persoon genoeg.

Bereiding

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Voeg geen zout toe, want daar wordt de maïs taai van! Een schepje suiker bij het water mag wel, maar bij echt verse suikermaïs is dat niet nodig.
Verwijder de bladeren en de draden van de maïskolven en snijd het kontje (en eventueel de kop) er af. Je kunt de kolf ook in tweeën snijden als je dat liever wilt. Kook de mais in een minuut of 10 gaar. Haal de kolven uit de pan, schud ze even goed uit en serveer ze met wat boter en een beetje zout.

Tip
Houd je niet zo van kluiven, dan kun je ook met een mes of vork de maiskorrels van de kolf halen. Zo kun je ze ook weer verwerken in andere gerechten, bijvoorbeeld een lekkere salade, een chili-maaltijd of maïssoep. Maïskolven kun je ook uitstekend bereiden op de barbecue.

Terug Printen

Ingrediënten

  • maïskolven
  • (room- of kruiden)boter
  • (zee)zout naar smaak
  • ± 20 minuten
  • Heel makkelijk