Gegrilde pompoen met linzencrunch

Gegrilde pompoen met linzencrunch

Dit overheerlijke, wat Thais aandoende recept komt van Tuin Salland. Tijdens het Oogstfeest op de Dijklandhoeve werd het ter plekke bereid door Kok Martin van Tuin Salland. Velen smulden ervan. De smaakcombinatie is verrukkelijk. Martin onthult hier het recept.

Bereiding

Voor een snelle bereiding kook je de pompoen voor en snijd je hem in platte partjes. Grill deze in de oven of in een elektrische grill als je die hebt, of leg hem op de barbecue. Niet te lang, want dan wordt het vruchtvlees te zacht. Je kunt ook de rauwe partjes op de gril/barbecue leggen, dan duurt het wat langer voor ze gaar zijn. Het is wel lekkerder, zegt kok Martin.

Kook de linzen nèt beetgaar. Laat ze uitlekken, voeg eventueel een oosterse of thaise kruidenmix toe en rooster ze zo lang mogelijk (zo lang als je durft, en dan nog iets langer, zegt Martin) in een droge koekenpan. Meng de yoghurt met het sap en de rasp van de limoen, het korianderblad en een lepel honing naar smaak. Maak het niet te zoet, want de pompoen is van zichzelf ook al zoet van smaak. Het zuurtje van de limoen is een goed tegenwicht. Kruid bij met een flinke draai zwarte peper en wat zeezout.
Serveer in kleine porties als hapje tijdens een feestje of als lauwwarm bijgerecht naast een curry met rijst of met eveneens gegrilde halloumi (schapenkaas om te grillen).

Eet smakelijk!

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • handvol puy linzen gekookt
  • 300 ml yoghurt
  • 1 limoen, sap en rasp
  • honing
  • handvol vers korianderblad
  • peper en (zee)zout naar smaak.
  • ± 30 minuten
  • Normaal