Gegrilde Paksoi met sesamzaad
-
Snijd de stronk paksoi in vieren en was ze onder stromend water, maak droog. Grill de stronken ongeveer 10 minuten tussen een tafelgrill of in een grillpan.
-
Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.
Saus
-
Snipper de ui en fruit die in een steelpannetje met dikke bodem met wat olie of boter. Rasp gember en knoflook erboven en voeg sesamolie, sojasaus en citroensap toe. Proef en breng op smaak met peper en zout
-
Serveer per twee ¼ stronken op een bord, giet het sausje erover en bestrooi tot slot met het geroosterde sesamzaad.
Terug
Printen
Ingrediënten
- 1 Paksoi
- 1 el Sesamzaad
- Saus
- 1 Ui, gesnipperd
- 10 ml Olijfolie
- 2 cm Gember
- 1 tl Sesamolie
- 2 el Sojasaus
- 1 el Citroensap
- 2 Personen
- ± 15 minuten
- Normaal