Frisse raapstelensalade

Frisse raapstelensalade

Raapstelen kun je op meerdere manieren klaarmaken. Dit keer gaan we voor een salade. Raapsteel is een echte voorjaarsgroente; fris en knapperig en met een beetje pit, zoals rucola. Er zitten nauwelijks calorieën in, maar des te meer antioxidanten en sporenelementen. Heerlijk met gekookte eieren en amandelen of pijnboompitten.

Bereiding

Snijd de wortels van de raapsteel, was voorzichtig en laat de raapsteel uitlekken in een vergiet. Rooster in een droge koekenpan ondertussen het amandelschaafsel of de pijnboompitten lichtbruin. Snijd de raapsteel fijn, maar hak niet te wild. Dan blijft hij mooi knapperig. Meng raapsteel en fijngesneden peterselie en bieslook door elkaar,  Maak een dressing van olie, azijn, mosterd, peper en zout. Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar. Snijd de eieren fijn. en strooi die met het amandelschaafsel of de pijnboompitten over de salade. Je kunt er ook voor kiezen om dat per bord te doen. Deze salade is heerlijk bij een pasta Carbonara.

Tip
Probeer deze salade eens met nog wat zongedroogde tomaatjes erbij en wat (schapen)kaas.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 2 hardgekookte eieren
  • ca. 200 gr raapstelen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel of pijnboompitten
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • fijne mosterd naar smaak
  • handjevol verse peterselie
  • handjevol versie bieslook
  • (zee)zout en peper
  • 4 Personen
  • ± 40 minuten
  • Normaal