Frisse koolrabisalade

Frisse koolrabisalade

Koolrabi is een oergezonde groente die je bijna als een appel uit de hand kunt eten, mits geschild. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. Rauw smaakt het als radijs, licht pittig, met een iets zoetige hint van selderij. Gekookt doet koolrabi eerder denken aan bloemkool, maar dan iets pittiger, met de structuur van de steel van bloemkool of broccoli.

Bereiding

Snijd de koolrabi hem in dunne lucifertjes of maak er met de dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Grote stukken zijn namelijk wel erg knapperig. Meng alle ingrediënten in een mooie schaal. Deze groene salade past uitstekend bij een eenvoudige pasta of bij een heerlijke lasagna (zie elders op deze receptenpagina).

Terug Printen

Ingrediënten

  • 1 Koolrabi
  • 1 Appel
  • 1 scheut Olijfolie
  • 100 gram Yoghurt
  • 3 Blaadjes munt
  • handje Gewelde rozijntjes
  • 50 gr Pijnboompitjes
  • 1 el Witte wijnazijn of vers citroensap
  • Peper en zout
  • 1 desgewenst een heel fijn gesnipperd sjalotje
  • 2 Personen
  • ± 10 minuten
  • Makkelijk