Heerlijk frisse salade met knapperige Chinese kool, pinda’s en geroosterd sesamzaad. Doordat de typische koolsmaak vrijwel geheel ontbreekt, is deze kool een bijzonder veelzijdige groente, die je op vele verschillende manieren kunt bereiden. Meestal is de kool door de goed sluitende dekbladen mooi schoon van binnen. Snijd de kool eerst in helften of kwarten. Dan kun je er mooi reepjes van snijden.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin en laat afkoelen op een bord. Meng gember met sinaasappelsap en rasp en citroensap en rasp, honing en sesamolie. Schep de wortel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 minuten marineren. Doe de wortel daarna in een vergiet met een bord eronder, zodat je de dressing weer opvangt. Meng de Chinese kool met de gesneden lente-uitjes, de gemarineerde wortel en voeg vervolgens de dressing toe naar smaak. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Meng de gehakte pinda’s met de geroosterde sesamzaadjes en strooi over de salade. Eet smakelijk!
Terug Printen