Lente Ui Soep

Bos (Lente) ui Soep

Bereidingswijze:
1) Snij het witte gedeelte van de bosui in ringen. Snij ook de helft van het groene gedeelte in ringen, de andere helft bewaar je ter garnering. Snipper het uitje en de knoflook. Schil de aardappels in blokjes.

2) Verhit wat olijfolie in de pan en bak alles kort aan.

3) Voeg daarna de bouillon toe en laat het geheel lekker 15 minuten pruttelen. Na ongeveer 15 minuten pureer je de soep. Let op, op de bodem wil nog wel eens een aardappelblokje ongepureerd achterblijven;). Voeg de slagroom toe en de nootmuskaat, maak het geheel af met een snufje zout en versgemalen peper naar smaak. Breng even kort opnieuw aan de kook en serveer je soep met ringetjes groene bosui die je eerder apart hebt gelegd. Eet smakelijk!

Terug Printen

Ingrediënten

  • 6 Bosuien
  • 1 Kleine Gele Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 500 ml Kippenbouillon
  • 125 gram Kruimige Aardappels
  • 70 ml Ongeklopte slagroom
  • 1/2 tl Nootmuskaat
  • Zout en Peper
  • 2 Personen
  • ± 20 minuten
  • Makkelijk