Andijviesalade

Andijviesalade

Wist je dat je van rauwe andijvie ook een heerlijke salade kunt maken? Bijvoorbeeld met uitgebakken spekjes of geitenkaas. En in blokjes gesneden appel. De ietwat bittere smaak van de andijvie combineert goed met wat zoets.

Bereiding

Snijd de andijvie, kook de eieren en hak de walnoten. Snijd de ui in halve ringen en hak de appel in blokjes. Sprenkel daar direct wat citroensap over tegen het bruin worden. Maak dan de dressing. Meng olijfolie, azijn, suiker of honing, kerrie, zout en peper naar smaak in een kommetje. Proef en breng verder op smaak. Doe de andijvie in een kom of schaal, meng de stukjes eieren en noten erdoor en giet de dressing erover. Strooi spekjes of geitenkaas over de salade en maak af met bieslook. Heerlijk bij gebakken aardappeltjes, een stukje volkorenbrood met roomboter of een crèmige risotto.

Terug Printen

Ingrediënten

  • halve krop andijvie in reepjes gesneden
  • 1 of 2 hardgekookte eieren
  • 1 handvol gehakte walnoten
  • rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 appel in stukjes gesneden
  • gerookte spekjes of verkruimelde geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels (witte wijn)azijn
  • 1 theelepel honing of (citroen)siroop
  • 1/2 theelepel kerrie
  • handjevol verse biesloo
  • (zee)zout en peper
  • 2 Personen
  • ± 35 minuten
  • Normaal