Aardperen zijn tof. Je kunt ze zowel rauw als gestoofd eten. Rauw: aardperen boenen, wassen en grof raspen. Besprenkelen met citroensap en mengen met stukjes appel en walnoot. Peper en zout naar smaak toevoegen. Of mengen met een dressing van mayo en yoghurt. Gestoofd: bijvoorbeeld combineren met de rode kool.
Voor vier personen: 8 aardperen schoon boenen en in kleine stukjes snijden. 1 rode kool in hele dunne plakjes snijden en daarna fijner hakken. 2 Uien gesneden in smalle partjes erdoor. Iets zoetigs toevoegen: bijv 10 gedroogde abrikoosjes in kleine stukjes gesneden. Aardperen, rode kool, uien en abrikoosjes in weinig water in 10 a 15 minuten gaar koken. In een ovenschaal doen en 2 a 3 theelepels gedroogde rozemarijn en 200 gram geraspte pikant belegen kaas toevoegen en op smaak brengen met scheutje tamari en sesamolie. Circa 5 minuten in de grill zetten totdat de kaas gesmolten is en een lichtbruin korstje heeft. Lekker met rijst.
Terug Printen