Frietjes van wortelpeterselie

Frietjes van Wortelpeterselie

De wortelpeterselie is een variëteit van de peterselie, die hoofdzakelijk om zijn tot 15 cm lange, witte penwortel wordt gekweekt.

De wortel lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij. De wortel is rijk aan vitamine B2 en vitamine C . De wortels kunnen als groente worden geserveerd of in soepen en stamppotten worden verwerkt. Wij maken er lekkere frietjes van!

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Schil de wortels met een dunschiller, en en snijd ze in de lengte in frietvorm (NB: hoe dunner, hoe krokanter ze zullen worden).
  • Meng in grote kom met de olijfolie (en eventueel de verse rozemarijn).
  • Rooster 20 minuten, draai ze even om, en plaats terug in de oven voor nog eens 5-10 minuten totdat de randen goudbruin worden.
  • Besprenkel met versgemalen zout en serveer meteen met een heerlijke ketchup.

Terug Printen

Ingrediënten

  • 4 grote Wortelpeterselie
  • 1 el Extra Vierge Olijfolie
  • Zout
  • Optie: Verse Rozemarijn
  • 3 Personen
  • ± 25 minuten
  • Heel makkelijk