OVERESCH ECOLOGISCHE LANDBOUW

De plek

Overesch ecologische landbouw is gelegen in het bosrijke gebied onder Heino, niet ver van Kasteel het Nijenhuis/De Fundatie. De geschiedenis van het land en de familie Overesch lopen al een aantal eeuwen gelijk op hier aan de Hondemotsweg, de weg die eigenlijk dichter bij Heino ligt dan bij Raalte. Vanaf 1798 heeft de familie Overesch, met een combinatie van akkerbouw en dierhouderij, mede dit landschap gevormd.

Jan en Rick Overesch en Rudy Horstman


Rund- en varkenshouders en akkerbouwers

“Wij leggen onze varkens graag in de watten. Dat heeft natuurlijk alles te maken met onze biologische visie. Ze hebben vier keer zoveel lig- en loopruimte in de stallen. Op de akkers telen wij het voer voor onze varkens en koeien. De mest van de dieren gaat weer naar de akkers. We hebben een volledig gesloten bedrijfskringloop.”

 

“Al het voer is biologisch en de varkens kunnen heerlijk relaxen in een lekker strobed of een duik nemen in een grote modderpoel. Net als onze overgrootvader Antony twee eeuwen geleden deed, stellen ook wij onze teelt volledig in dienst van onze dieren. Wij boeren graag met meer aandacht voor onze dieren, de natuur, het milieu en dus ook de mens.”

 

“Bent u al in onze nieuwe boerderijwinkel geweest? Het is na de verbouwing één van de ruimst gesorteerde biologische boerderijwinkels in de omgeving, een groot assortiment groente, zuivel, kaas, vlees, worsten en droogwaren. Uitgewinkeld? De koffie staat klaar. Of neem een kijkje in onze beroemde skybox, met zicht op de varkensstallen.”

 

Overesch ecologische landbouw 
Hondemotsweg 40, Raalte
www.overesch.nl 

 

Pin It on Pinterest

Share This