We zoeken rechter handen, linker handen, groene vingers, klussers, naaisters, schilders, decorateurs, sjouwers enzovoorts. Ben jij een enthousiaste aanpakker met een groen hart en hou je van een mooie en gezonde omgeving?
Na het lopen van de Scania Zwolse Halve Marathon was het tijd voor kaasmaken. De Keniaanse atleten die 15 juni meeliepen met het jaarlijkse hardloopevenement in de Hanzehoofdstad, kregen les in kaasmaken van kaasmakerij en zorgboerderij De Huppe in Zwolle.
De Zwolse Stadslanderijen zijn van half juni tot half juli betrokken bij maar liefst vier buitensport-evenementen. Biologisch en gezond eten van lokale bodem, buiten sporten in je eigen leefomgeving, beleving van het buitengebied om je stad.
Overesch ekologische landbouw in Raalte is één van de drijvende krachten achter de Zwolse Stadslanderijen. Degenen die altijd al eens in dit gemengde biologische boerenbedrijf hebben willen kijken, zijn zondag 16 juni, op vaderdag, van harte welkom.
TV-kok en bekroond kookboekenschrijfster Nadia Zerouali kookt op 20 juni met producten van zorgboerderij en kaasmakerij De Huppe, lid van de Zwolse Stadslanderijen. Ze kookt met en voor een aantal leden van ZAC voetbalteam, en gaat met ze in gesprek.
Op vrijdag 31 mei gaan de beide bloementuinen – op De Huppe en op de Dijklandhoeve – open voor publiek. Biologische bloemen zijn zonder bestrijdingsmiddelen gegroeid in vruchtbare Zwolse bodem. Ze zijn sterk, mooi en ze staan lang.
Het is week 1 van de Lenteproef! Woensdag 14 maart werd bij Overesch ecologische landbouw in Raalte het vlees ingepakt. Deze week staat op het menu: rosbief, riblap, kogelbiefstuk, braadworst en gehakt, schnitzel, slavink en gerookte worst.
Vanmiddag overhandigde Jos van Leussen van de Zwolse Stadslanderijen aan locoburgemeester en wethouder vastgoed René de Heer een kerstpakket van BPD Gebiedsontwikkeling. Een pakket vol lokale heerlijkheden van de Stadslanderijen: kaas van De Huppe en de Vreugdehoeve.
Groenten, fruit, kaas, vlees, eieren en bloemen, die zijn geteeld en gegroeid op Zwolse bodem en in de ommelanden rond de stad. Gezond en traceerbaar. Dat is de grote missie van de Zwolse Stadslanderijen. Daarbij hebben we jouw hulp nodig!
Als je boodschappen doet bij de boeren van de Zwolse Stadslanderijen, help je mee struinpaden en fietsroutes langs de boerderijen te realiseren. Fiets of wandel eens langs het voedsel dat groeit voor jou!
Is het mogelijk om gezond en traceerbaar voedsel te verkrijgen van de landerijen en regio om een stad? En kunnen we dat combineren met het herstellen van het landschap, een vruchtbare bodem en de natuur? Dat is de grote vraag van Jos van Leussen, oprichter van Zwolse Stadslanderijen.
Vrijdag 7 juli zijn de eerste vleespakketten thuisbezorgd bij onze veertig proefgezinnen. Zij gaan twaalf weken lang ons Zwolse vlees proeven. We gaan bovendien naar believen van de proefgezinnen groenten en eventueel kaas toevoegen om te experimenteren met het leveren van een volledig voedselaanbod van lokale bodem.