Nieuws

Ophokplicht kippen voorbij

Ophokplicht kippen voorbij

De kippen van De Huppe zijn blij nu ze na twee maanden ophokplicht eindelijk weer naar buiten mogen. Boer Alfons van Vilsteren vertelt erover

Lees meer
IPA bier met hop van De Huppe

IPA bier met hop van De Huppe

Ook dit jaar groeide de hop voor de IPA-bieren van Zwolse Stadsbrouwerij Hettinga fantastisch. Wel vier meter hoog klommen ze langs de touwen omhoog bij Landwinkel en zorgboerderij De Huppe.

Lees meer
Bib Gourmand voor Restobar

Bib Gourmand voor Restobar

De Zwolse Stadslanderijen feliciteert Coperto Restobar met zijn vermelding in de Bib Gourmand 2020. Chef de cuisine Remco Jansen van Coperto Restobar maakt gebruik van onze verse, lokaal geteelde producten en daar zijn we ongelooflijk trots op! Van harte!

Lees meer
Subvention klust mee op Dijklandhoeve

Subvention klust mee op Dijklandhoeve

Vandaag was het vrijwilligers klusdag op de Dijklandhoeve. Maar liefst 15 medewerkers van subsidieadviesbureau Subvention Zwolle staken de handen uit de mouwen voor de afbouw van de deel en het erf.

Lees meer
Varkens Overesch hebben mooiste modderpoel

Varkens Overesch hebben mooiste modderpoel

Varkenshouderij Overesch in Raalte is in de prijzen gevallen. Het bedrijf heeft dit jaar de prijs voor de mooiste modderpoel van Nederland gewonnen, een verkiezing van Wakker Dier. Met deze prijs wil Wakker Dier de familie Overesch in het zonnetje zetten.

Lees meer
Overesch bij Koffietijd

Overesch bij Koffietijd

Maandag 9 september was Overesch te zien op RTL 4 bij het programma ‘Koffietijd’ (Koffietijd / 5 Uur Live). Zij zijn enige weken geleden bij Overesch op het bedrijf geweest om te zien hoe Overesch werkt en om te leren over kringlooplandbouw in de praktijk.

Lees meer
Kippen bij De Huppe

Kippen bij De Huppe

De Huppe heeft nu ook kippen in een heuse kippenmobiel! Dagelijks kakelverse eieren! De kippenmobiel is de volgende stap naar het doel van De Huppe

Lees meer
Chef-kok: “Verspilling is zonde”.

Chef-kok: “Verspilling is zonde”.

Het verspillen van voedsel en alles wat daarmee gepaard gaat, is ronduit zonde en discutabel, aldus Chef de cuisine Remco Jansen van Coperto Restobar in Zwolle. Hij gebruikt veelvuldig de groente van zorgboerderij De Huppe in Zwolle.

Lees meer