Nieuws

Chef-kok: “Verspilling is zonde”.

Het verspillen van voedsel en alles wat daarmee gepaard gaat, is ronduit zonde en discutabel, aldus Chef de cuisine Remco Jansen van Coperto Restobar in Zwolle. Hij gebruikt veelvuldig de groente van zorgboerderij De Huppe in Zwolle. De gouden tip van Remco is het zo...

Lees meer

Rondje Zwolle

Er gebeurt momenteel veel op het land! Fiets of wandel eens (een deel van) Rondje Zwolle en neem een kijkje. Rondje Zwolle komt langs een groot deel van onze Stadslanderijenboeren. Mogen we je deze vakantie begroeten? Bij De Huppe, Bloementuin Zwolle en Fruit van Nien...

Lees meer

Afrikaanse atleten leren kaasmaken bij De Huppe

Na het lopen van de Scania Zwolse Halve Marathon was het tijd voor kaasmaken. De Keniaanse atleten die 15 juni meeliepen met het jaarlijkse hardloopevenement in de Hanzehoofdstad, kregen les in kaasmaken van kaasmakerij en zorgboerderij De Huppe in Zwolle. De Huppe is...

Lees meer

Stadslanderijen verbinden zich met sport

De Zwolse Stadslanderijen zijn van half juni tot half juli betrokken bij maar liefst vier buitensport-evenementen. Biologisch en gezond eten van lokale bodem, buiten sporten in je eigen leefomgeving, beleving van het buitengebied om je stad: het zijn voor de...

Lees meer

Voetballers koken met Nadia Zerouali

TV-kok en bekroond kookboekenschrijfster Nadia Zerouali kookt op 20 juni met producten van zorgboerderij en kaasmakerij De Huppe, lid van de Zwolse Stadslanderijen. Ze kookt met en voor een aantal leden van ZAC voetbalteam, en gaat met ze in gesprek. “Door met elkaar...

Lees meer

Open dag Overesch Ekologische Landbouw

Overesch ekologische landbouw in Raalte is één van de drijvende krachten achter de Zwolse Stadslanderijen. Degenen die altijd al eens in dit gemengde biologische boerenbedrijf hebben willen kijken, zijn zondag 16 juni, op vaderdag, van harte welkom. Je kunt kijken bij...

Lees meer

Foodcamp bij De Huppe

Lekker bootcampen op de boerderij in combinatie met het koken van gezonde streekgerechten met een echte chef-kok. Met zelf geoogste ingrediënten van de boerderij natuurlijk! Bij zorgboerderij en kaasmakerij De Huppe op vrijdag 21 juni van 15.30-18.00 uur.  Foodtrailer...

Lees meer

Bloementuinen en fruittuin gaan open

Op vrijdag 31 mei gaan de beide bloementuinen – op De Huppe en op de Dijklandhoeve – open voor publiek. Biologische bloemen zijn zonder bestrijdingsmiddelen gegroeid in vruchtbare Zwolse bodem. Ze zijn sterk, mooi en ze staan lang. Ook Fruit van Nien, onze nieuwe...

Lees meer

De Huppe leert marathonlopers kaas maken

FOTO: Annet van Raalten. De Keniaanse atleten die 15 juni in Zwolle meelopen met de Scania Zwolse Halve Marathon krijgen de dinsdag erna een opleiding in kaasmaken van kaasmakerij en zorgboerderij De Huppe in Zwolle. De Huppe is één van de drijvende krachten achter de...

Lees meer

Cum laude kaas

Cum laude kaas van Zwolse bodem. Biologische Schapenmelkerij De Vreugdehoeve, één van de drijvende krachten achter de Zwolse Stadslanderijen, is in de prijzen gevallen met zijn schapenkaas. En die kan in jouw boodschappentas zitten als je shopt bij de Stadslanderijen!...

Lees meer

Koeiendans!

Het is weer bijna zo ver. Zondag 31 maart om 13 uur, gaan de staldeuren bij onze biologische melkveehouder Harold van Vilsteren weer open en dansen ruim 100 koeien weer blij naar buiten het verse gras in. Vanaf 12 uur kun je de koeien van dichtbij in de stal bekijken...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This