Webshop Zwolse Stadslanderijen open

De boeren van de Zwolse Stadslanderijen hebbenhun webshop gelanceerd. “Vanaf nu kun je kraakvers en lokaal eten, met het bestelgemak van een online supermarkt. We zetten echt een flinke stap vooruit naar onze toekomstdroom: De Zwolse Stadslanderijen voeden de stad.”
De boeren uit Zwolle en Ommeland bundelen in de gloednieuwe webshop hun aanbod tot een volledig assortiment groenten, fruit, vlees, kaas, zuivel, eieren, droogwaren en bloemen. Veel producten zijn van biologische of biodynamische teelt en zijn geproduceerd binnen een straal van dertig kilometer om de Zwolse kerktoren De Peperbus. De Zwollenaar kan zijn boodschappen laten bezorgen of hij kan ze afhalen bij één van de vier afhaalboerderijen.

Heerlijk en eerlijk bestelgemak

Klanten kunnen heel gemakkelijk kiezen uit een groot assortiment producten, vertellen de boeren. “Het is een kwestie van aanvinken wat je wilt. Je kunt steeds variëren, maar je kunt ook een standaard-boodschappenlijstje inplannen. Dat scheelt heel veel tijd. Ben je iets vergeten te bestellen? Dan kun je ook in één van onze boerderijwinkels terecht.”

Voedselweb onder de stad

De boeren van de Zwolse Stadslanderijen zijn: zorgboerderij en landwinkel De Huppe, biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, melkveehouderij Het Rode Huis, De Mobiele Boer, Melbakh Weidekippen, De Kas van Kaat, Overesch Ecologische Landbouw, Bloementuin Zwolle en Fruit van Nien. Naast de teelt en productie van voedsel stellen zij hun gronden én hun inzet beschikbaar voor de aanleg van meer natuur en nieuwe wandelroutes. “Door lokaal te eten, zorg je dus niet alleen voor je eigen gezondheid en minder transportkilometers maar ook voor een fijnere leefomgeving én een eerlijke prijs voor ons boeren.”

De afhaalpunten

De vier afhaalpunten liggen mooi verdeeld rondom de stad. De Vreugdehoeve en De Dijklandhoeve liggen aan de noordkant van Zwolle. De Kas van Kaat bevindt zich aan de noord-westkant van de stad en De Huppe staat in Zwolle-Zuid.

Eten en ontmoeten

Met hun landwinkel of kraamverkoop, restaurant, pluktuin, theehuis of koffiepunt trekken de boerderijen van de Stadslanderijen veel publiek. “Fiets of wandel eens bij ons langs en leer de boeren kennen die telen in jouw achtertuin. We vertellen de Zwollenaren graag over onze dieren, gewassen en producten. Zo weet je weer wat je eet, en wie je voedsel teelt.”

Link naar de webshop

Deel dit bericht