Voetballers koken met Nadia Zerouali

TV-kok en bekroond kookboekenschrijfster Nadia Zerouali kookt op 20 juni met producten van zorgboerderij en kaasmakerij De Huppe, lid van de Zwolse Stadslanderijen. Ze kookt met en voor een aantal leden van ZAC voetbalteam, en gaat met ze in gesprek.

“Door met elkaar aan tafel te zitten, niet in je eigen bubbel te blijven, maar samen te koken en te eten, leer je elkaar kennen.” Dat is de overtuiging van tv-kok en kookboekenmaker Nadia Zerouali. In juni kookt Nadia op tien plaatsen in de provincie met bewoners van de provincie. Om te eten én na te tafelen. Tijdens de kookworkshops staat Nadia met haar gasten stil bij het eten en onze eetgewoonten. De keuzes die je maakt in de keuken zeggen namelijk niet alleen veel over wie je bent, maar ze hebben ook invloed op je omgeving. Moet er een vliegtuig vliegen omdat je graag aardbeien eet in de winter? Koop je eenderde van je eten voor de prullenbak of weet jij wel raad met kliekjes? En wat is voor jou belangrijk bij het boodschappen doen? De herkomst van het eten, het keurmerk, de smaak van het product of let je op prijs?

Van elke kookworkshop wordt verslag gedaan. De verhalen én recepten worden gebundeld in het online kookschrift: Natafelen met Nadia. Online kun je al een paar verhalen lezen.

De bijeenkomst is besloten.

Datum: 20 juni
Tijd: 17.00-19.00 uur
Locatie: kantine ZAC, Landsheerlaan 42 in Zwolle.

Nadia Zerouali

Deel dit bericht