The next generation bij Het Rode Huis

De volgende generatie boeren op melkveehouderij Het Rode Huis loopt zich warm. Vlak achter de Isala Klinieken kun je bij boerderij Het Rode Huis nu 24 uur per dag, 7 dagen per week naast rauwe melk ook verse eieren van eigen kippen, vers vlees van eigen varkens, walnoten, aardappelen en kaas en in de zomer honing van eigen bijen verkrijgen.

Uitbreiding assortiment

Er was al een volautomatische melktap op het bedrijf, waar Zwollenaren op elk gewenst moment hun eigen rauwe melk konden tappen. Daar is nu een automaat naast geplaatst voor de overige producten. De uitbreiding van het assortiment is het initiatief van zoon Timo van Vilsteren (17) (links op de foto) van de familie Van Vilsteren van Het Rode Huis. Hij volgt momenteel de opleiding veehouderij op het mbo in Raalte en maakt met de vlees- en eierverkoop en het aanvullende assortiment een testopzet voor zijn bedrijf van de toekomst. De walnoten, aardappelen en kaas zijn afkomstig van zijn oom Alfons van Vilsteren van boerderij De Huppe in Zwolle-Zuid. Zijn varkens scharrelen jaarrond buiten en krijgen zoveel mogelijk reststromen van de melkveetak gevoerd.

Varkensvlees en eieren

De eerste lichting varkens is geslacht en het vlees is nu in de verkoop. Deze zomer komen er weer nieuwe varkens. Timo heeft bovendien twee mobiele kippenkarren aangeschaft waarmee 249 kippen heerlijk de ruimte krijgen. “In de zomer verplaatsen we die kippenmobielen wekelijks over ons land. Zo mesten de kippen op het land, kunnen ze lekker scharrelen en leggen ze hun eitjes netjes binnen."

Deel dit bericht