Stadslanderijen verbinden zich met sport

De Zwolse Stadslanderijen zijn van half juni tot half juli betrokken bij maar liefst vier buitensport-evenementen. Biologisch en gezond eten van lokale bodem, buiten sporten in je eigen leefomgeving, beleving van het buitengebied om je stad: het zijn voor de Stadslanderijen zaken die naadloos in elkaar overgaan en die samen leiden tot meer beweging en meer bewustwording van het verhaal achter ons eten. De Stadslanderijen investeren veel in natuurontwikkeling en natuurbeleving in het Zwolse buitengebied.

15 juni / 18 juni – Zwolse Halve Marathon en Kaasmaak-opleiding Keniaanse Marathonlopers

De Keniaanse atleten die zaterdag 15 juni in Zwolle meelopen met de Scania Zwolse Halve Marathon krijgen de dinsdag erna een opleiding in kaasmaken van kaasmakerij en zorgboerderij De Huppe in Zwolle, één van leden van de Zwolse Stadslanderijen. De winnaar van de marathon krijgt bovendien een koe als prijs. De Stadslanderijen zijn trots op de bijdrage die ze op deze manier kunnen leveren aan duurzame veehouderij en levensonderhoud in Afrika. Meer lezen.

20 juni – Voetballers ZAC en TV-kok Nadia Zerouali koken met producten van Stadslanderijen

Producten van Stadslanderijen-boerderij De Huppe vormen de ingrediënten van een kookavond met en voor de voetballers van ZAC. Dat doen ze onder leiding van TV-kok en bekroond kookboekenschrijfster Nadia Zerouali. “Door samen te koken en te eten, leer je elkaar kennen. De keuzes die je maakt in de keuken zeggen veel over wie je bent, maar hebben ook invloed op je omgeving. Moet er een vliegtuig vliegen omdat je graag aardbeien eet in de winter? Koop je een derde van je eten voor de prullenbak of weet jij wel raad met kliekjes? En wat is voor jou belangrijk bij het boodschappen doen: de herkomst van het eten, het keurmerk, de smaak van het product of de prijs?” Een project van Agro & Food in Overijssel. Meer lezen.

21 juni – Bootcampen op de boerderij i.c.m. koken van eigen land

Ouders en kinderen kunnen samen een bootcamp doen op de landerijen van De Huppe. Na het zweten komt het eten. Deelnemers leren hoe kaas, eieren en groenten geproduceerd worden en gaan zelf oogsten op de boerderij. Met die producten gaan koken onder leiding van Jok Josua Oechies van restaurant Vidiveni. Een project van LekkerBoer, om bij te dragen aan een gezonde leefstijl: door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het voedsel geproduceerd wordt. Tussen 15.30 en 18.00 uur. Tickets via de site

6 juli  – Dijklandhoeve zelfoogst-inloopmiddag tijdens Zwolse Mudrun

De Seven Stars Zwolse MudRun komt eraan! Hét modderspektakel van Zwolle: een run langs, over en door allerlei obstakels, door water, bos en landerijen. Het parcours gaat gedeeltelijk over de percelen van de Dijklandhoeve, lid van de Zwolse Stadslanderijen. De Dijklandhoeve opent tijdens de Mudrun haar deuren met kinderspelen en een fotoplek/uitkijkpunt aan het parcours, om de dappere renners op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Bezoekers kunnen tussentijds hun eigen boeket plukken bij de net weer geopende Bloementuin Zwolle en hun mandje vullen met heerlijke aardbeien van de nieuwe Fruittuin van Nien. Met een hapje en een drankje. Vrije inloop tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer lezen.

14 juli – Farmstacle Run met boerderijbezoek
Het boerenerf van Overesch, één van de leden van de Zwolse Stadslanderijen, is kijkpunt langs de route van de Heinose Farmstacle Run. Dit is een obstakelrun in boerenstijl. Je gaat rennen, klimmen, zwemmen op een parcours met verschillende boerenobstakels. Neem als publiek de gelegenheid te baat om eens een bezoekje te brengen aan de dieren van Overesch en aan de prachtige boerderijwinkel. Inschrijven en info

 

Deel dit bericht