De familie Van Assen

Ontmoet de familie achter biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve, één van de boerderijen binnen de Zwolse Stadslanderijen. Vader, moeder, zoon en dochter Van Assen werken met veel passie en toewijding in het bedrijf en weten met ondernemerschap nieuwe kansen te creëren.

Herman & Marianne hadden voorheen een varkenshouderij maar bij het uitbreken van de varkenspest waren zij gedwongen om de varkenshouderij op te geven. Samen gingen ze de uitdaging aan van de schapenmelkerij.

Herman richt zich op het reilen en zeilen rondom het hele bedrijf. Een echte alleskunner die zowel achter de schermen als op de voorgrond te vinden is. Hij kan met passie vertellen over het bedrijf en zet de gasten altijd op nummer 1. Marianne is verantwoordelijk voor de zuivel. Zo heeft ze zuivelcursussen gevolgd en ontwikkelt ze nu haar eigen kazen (zoals bijv. de mècorino) maar ook het ijs en andere zuivelproducten. Een groot succes met veel afname van Ekoplaza en Hanos en diverse landwinkels en restaurants. En de Zwolse Stadslanderijentassen natuurlijk.

Zoon Henri is de boer van het bedrijf. Sinds zijn 11e hielp hij al mee op de boerderij met het voeren van de schapen. Naast zijn opleiding middelbare- en hogere landbouwschool is hij sinds 2015 officieel in het bedrijf gekomen. Hij zorgt voor het voeren, melken, bekappen, scheren en lammeren en naast zijn passie voor dieren heeft hij ook een passie voor landbewerking. Zo zorgt hij ervoor dat De Vreugdehoeve zijn eigen veevoer verbouwt. Henri is daarom ook veel op de trekker te vinden.

Oudste dochter Marlies is verantwoordelijk voor de horeca. Zij is afgestudeerd aan de hotelschool en heeft een passie voor het tot in de puntjes regelen van de vergaderingen en partijen. Veel gasten lopen met haar weg en ze is dan ook een bekend gezicht geworden binnen het bedrijf.

Deel dit bericht