Boeren steunen mensen met beperking

De Zwolse Stadslanderijen doen mee aan de actie Rabo Club Support met het project DuoDeelFiets. Zo kunnen mensen met een beperking met een maatje gaan fietsen en langskomen bij hun boerderijen. De DuoDeelFiets is een duurzame oplossing om mensen met een beperking uit hun isolement te halen. Door de fiets te delen, kunnen veel mensen er gebruik van maken.

Fietsen met een maatje

De boeren van de Stadslanderijen willen graag dat ook mensen met een beperking op de fiets langs kunnen komen en genieten van de mooie natuur in de Zwolse stadsrand. Deze mensen zijn echter vaak afhankelijk van een fietsmaatje en een duofiets. Lang niet iedereen heeft de beschikking over zo’n duofiets, en degenen die er wel één hebben, gebruiken hem lang niet dagelijks. Zo’n duofiets kan dus beter gedeeld worden. De Stadslanderijen steunen daarom van harte het particuliere initiatief DuoDeelFiets uit de wijk Aa-landen. Tegen een kleine vergoeding kunnen mensen met een beperking straks de fiets huren. De fiets is voorzien van een stoel die steun biedt, elektrische trapondersteuning, veiligheidsgordels tegen vallen en onverwachtse bewegingen en een verwijderbaar spatscherm in verband met Corona. Het is een fiets die voor veel verschillende mensen geschikt is en op deze manier heel efficiënt gebruikt kan worden.

Steun het project DuoDeelFiets

Word je warm van dit duurzame deelinitiatief, én ben je rekeninghouder bij de Rabobank IJsselland, ga dan naar je Rabo-app of naar de bankieren-website, log in, word snel gratis lid (via instellingen) en steun het project DuoDeelFiets met jouw stem!

Deel dit bericht