Afrikaanse atleten leren kaasmaken bij De Huppe

Na het lopen van de Scania Zwolse Halve Marathon was het tijd voor kaasmaken. De Keniaanse atleten die 15 juni meeliepen met het jaarlijkse hardloopevenement in de Hanzehoofdstad, kregen les in kaasmaken van kaasmakerij en zorgboerderij De Huppe in Zwolle. De Huppe is één van de leden van de Zwolse Stadslanderijen.
Veel Afrikaanse hardlopers zijn zowel atleet als boer, of hun familie is boer. Hun prijzengeld gebruiken ze voor extra investeringen in hun levensonderhoud, zoals de aanschaf van een koe. De winnaars van de marathon waren, bij de mannen: Keniaan William Wanjiku en bij de vrouwen: de Duitse Melat Kejeta.

Zij winnen beiden een koe en de Keniaanse mede-atleten krijgen dezer dagen een driedaagse opleiding natuurlijke veehouderij via het Platform Natuurlijke Veehouderij, om zo de Nederlandse kennis te delen over innovatief en duurzaam boeren. De koe wordt gekocht in Afrika. Als Stadslanderijen zijn we trots op de bijdrage die deze Zwolse boerderij samen met Scania Zwolse Halve Marathon kan leveren aan duurzame veehouderij in Afrika.

De Huppe kaasmaken met Keniaanse atleten

Deel dit bericht