Heerlijk kippenvlees

Melbakh weidekippen

De plek

Melbakh Weidekippen ligt aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen, in het gebied Dijklanden, dat al eeuwenlang bebouwd is door boeren. Op deze prachtige plek vlak naast de rivier het Zwarte Water vormt de Dijklanden, met Bloementuin Zwolle, een geliefde groene oase voor de stadsbewoners. Via het pad langs de boerderij lopen en fietsen vele Zwollenaren het rondje Zwolle of brengen ze een bezoekje aan het vlakbij gelegen Westerveldse bos en de dijk. Melbakh Weidekippen is gevestigd op boerderij de Dijklandhoeve.

Mohammed El Bakh

Vleeskippenhouder

“Onze vleeskippen mogen lekker vrij rondlopen in de wei en krijgen af en toe zelfs de gelegenheid om in een kippenren te mogen scharrelen op de nabijgelegen Fruittuin van Nien. Doordat de kippen mesten op het land, voeden ze de grond waarin het fruit van Nien kan groeien. Het kringloopdenken van de minister wordt hier op kleine schaal beoefend en uitgeprobeerd. Ik ben een groot voorstander van de kringloopgedachte en regeneratieve landbouw. Daar verdiep ik me doorlopend in.

De eerste batch van 75 weidekippen ligt binnenkort hier op de Dijklandhoeve in de boerderijwinkel. Op biologische wijze gehouden weidekippen smaken heerlijk en zijn gezonder voor ons mensen dan vlees van kippen die binnen gehouden worden. Over deze gezondheidsaspecten vertellen we op een ander moment meer. Onze weidekippen smaken extra lekker omdat je weet dat ze door mij vertroeteld zijn, fijn buiten hebben geleefd en alleen natuurlijk eten gevoerd hebben gekregen.”

Melbakh Weidekippen

Luttekeweg 1 Zwolle

Wilt u vlees kopen? Dit zijn de
openingstijden van de Boerderijwinkel op de Dijklandhoeve.