Beste Zwolse Stadslander,

Bericht bij levering 21 juni 

Op het moment dat we dit bericht schrijven, hebben net de Keniaanse marathonlopers van de Halve Marathon Zwolle hun opleiding kaasmaken gehad bij zorgboerderij en kaasmakerij De Huppe. Wat bijzonder om je kennis en je ambacht over te dragen en te weten dat die op een ander continent gaat worden toegepast voor het levensonderhoud van deze lopers, die vaak loper en boer tegelijk zijn.  
Ben je er zaterdag 22 juni ook bij tijdens het Herfte Event op het terrein van de Kas van Kaat? Buitengoed Herfte organiseert een biologische midzomermarkt waar bijna alle Stadslanderijenboeren vertegenwoordigd zijn. . 
Het seizoen in de bloemenpluktuinen Bloementuin Zwolle en Pluktuin De Huppe is in volle gang. Denk, als je een bloemetje voor iemand wilt meenemen, eens aan een versgeplukt boeket van Zwolse grond! Ook de nieuwe zelfpluk-fruittuin Fruit van Nien op de Dijklandhoeve heeft een leuke toestroom aan gasten mogen ontvangen de afgelopen tijd. Ze hebben overheerlijke aardbeien. Kom je proeven? 

Hieronder lees je wat er in je pakket zit deze week. Probeer eens de pasta met snijbiet en room of de radijs- en komkommersalade.

Eet smakelijk! 

Hartelijke groeten,

De boeren en medewerkers. 

Dit zit er in het pakket van 21 juni

Groenten 

Groentepakket 2 personen: spitskool, groene snijbiet, bosui en broccoli (Tuin Salland), komkommer (De Zonnehorst).

Groentepakket 3/4 personen: spitskool, groene snijbiet, bosui en broccoli (Tuin Salland), komkommer (De Zonnehorst).

Aardappelen, als je die apart hebt bijbesteld (Overesch)

Vlees 

Combipakket 3 maaltijden per week: 

Hamburger, biefstuk (rundvlees – Natuurgoed het Raalterwoold, Het Rode Huis), rollade (2 dagen), schouderkarbonade, gehakt (varkensvlees – Overesch)

Pakket alleen rund, 3 maaltijden per week:

Rollade (2 dagen), gehakt, riblap, braadworst (rundvlees – Natuurgoed het Raalterwoold, Het Rode Huis)

Boerenkaas

Jong, jong belegen, belegen, extra belegen (koemelk, geen vegetarisch stremsel – De Huppe & Het Rode Huis).

Specials

Mosterdkaas, brandnetelkaas (koemelk, geen vegetarisch stremsel – De Huppe & Het Rode Huis), Mècorino kaas, halloumi, kefir en (bosbessen), yoghurt (schapenmelk, vegetarisch stremsel – De Vreugdehoeve), yoghurt (koemelk – Ekoboerderij de Eerste)

 

Deze boeren vulden jouw pakket

* (….km) = afstand tussen boerderij en Peperbus

Pin It on Pinterest

Share This